Η Samsung Electronics Co Ltd έχει αναστείλει την παραγωγή της ναυαρχίδας Galaxy Note 7, όπως δήλωσε μια πηγή στο Reuters. Μετά από αναφορές για ανάφλεξη σε συσκευές αντικατάστασης, η εταιρεία βρίσκεται σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση.

Φορείς σε ΗΠΑ και Αυστραλία αναστέλλουν επίσης τις πωλήσεις ή ανταλλαγές των Note 7, ενώ μεγάλες αεροπορικές εταιρείες απαγόρευσαν σε επιβάτες να χρησιμοποιήσουν τα τηλέφωνα, έπειτα από το περιστατικό με την εκκένωση της πτήσης την περασμένη εβδομάδα στις Ηνωμένες Πολιτείες, αφού ένα Note 7 άρχισε να βγάζει καπνούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Samsung απέτυχε να λύσει το πρόβλημα με τις πρώτες συσκευές, καθώς απ’ ότι φαίνεται ελαττωματικές είναι και οι συσκευές αντικατάστασης. Το πρόβλημα απειλεί πλέον το brand της Samsung.

«Αν συνεχιστεί η παραγωγή των Note 7, ενδέχεται να έχουμε τη μεγαλύτερη αυτοκαταστροφή στην ιστορία της μοντέρνας τεχνολογίας.», αναφέρει ο Eric Schiffer, brand strategy expert και Πρόεδρος των Συμβούλων Διαχείρισης Φήμης. «Η Samsung θα πρέπει να ρίξει το Note 7 στο Hall of Shame (Ντροπής) της μηχανικής, δίπλα στο Ford Pinto.»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε μια ρυθμιστική αίτηση, η Samsung δήλωσε ότι «προσαρμόζει» αποστολές των Note 7, ώστε να καταφέρει να επιθεωρήσει, αλλά και να βελτιώσει των έλεγχο ποιότητας, λόγω των ελαττωματικών συσκευών.

Δε σχολιάστηκε η παύση της παραγωγής ή η αιτία των αναφλέξεων, ενώ η πηγή του Reuters – η οποία αρνήθηκε να δώσει όνομα, επειδή δεν ήταν εξουσιοδοτημένη να μιλήσει στα μέσα ενημέρωσης – δεν εξήγησε αν είχαν εξακριβωθεί τα προβλήματα.

Ένας εκπρόσωπος της Samsung δήλωσε στο Reuters νωρίτερα τη Δευτέρα ότι ερευνούσαν τις αναφορές για τα εν λόγω προβλήματα, σύμφωνα με τα μέτρα που έχουν εγκριθεί από την Επιτροπή Ασφάλειας Καταναλωτικών Προϊόντων των ΗΠΑ.

Στις 2 Σεπτεμβρίου, η Samsung ανακοίνωσε μια παγκόσμια ανάκληση 2,5 εκατ. Note 7 συσκευών, εξαιτίας ελαττωματικών μπαταριών, που προκάλεσαν ανάφλεξη σε μερικά από τα τηλέφωνα. Παρήγγειλαν νέες μπαταρίες από άλλο προμηθευτή και άρχισαν τη διανομή των συσκευών αντικατάστασης στους πελάτες, μόλις δύο εβδομάδες αργότερα. Αλλά παρόμοια προβλήματα προέκυψαν με τις συσκευές αντικατάστασης στις 5 Οκτωβρίου, τα οποία ξεκίνησαν με το περιστατικό της πτήσης της Southwest Airline στις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Νομίζω ότι η πιο “καθαρή” λύση είναι να παρατήσουν το Note 7», δήλωσε ο διαχειριστής του ταμείου HDC Asset Management, Park Jung-Hoon, τo οποίο κατέχει μετοχές της Samsung.

«Αυτό που είναι τρομακτικό είναι ότι προκαλεί στους ανθρώπους αμφιβολίες επανειλημμένως για τις θεμελιώδεις ικανότητες της Samsung. Γι’ αυτό είναι σημαντικό για τη Samsung για να ξεπεράσουμε αυτό το πρόβλημα γρήγορα.»

Πηγή: Reuters.com

Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης

Διαβάστε επίσης:

Δείτε το Samsung Galaxy Note 7 να πιάνει φωτιά μέσα σε Burger King

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης