Το μεγάλο στοίχημα των επιχειρήσεων σήμερα είναι αναμφίβολα ο ψηφιακός μετασχηματισμός τους. Και αυτό διότι, ειδικά μετά τα δυο τελευταία χρόνια, είναι ολοένα και περισσότερο επιτακτική η ανάγκη να βρεθούν ολοκληρωμένες λύσεις ώστε οι επιχειρήσεις να εξασφαλίσουν διαρκή ενεργή παρουσία ακόμα και εκτός συνόρων, να γίνουν πιο ανταγωνιστικές, να αυξήσουν την παραγωγικότητα και την κερδοφορία τους και να μειώσουν τα λειτουργικά τους έξοδα. Αυτή τη φορά, η καινοτομία ήρθε στην αρχιτεκτονική δικτύου με τη λύση SD-WAN (Software Defined Wide Area Network), ένα αξιόπιστο, γρήγορο και ασφαλές δίκτυο WAN, που παρέχει αδιάκοπη συνδεσιμότητα και κεντρική διαχείριση, εξοικονομώντας χρόνο και κόστος.

Η ψηφιακή εποχή φέρνει την επανάσταση στην εταιρική δικτύωση όπως έκανε και στη μουσική

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με μία γρήγορη αναδρομή στο παρελθόν, για να ακούμε μουσική, πρώτα είχαμε το LP, μετά την πολύ πιο φορητή κασέτα, και έπειτα το CD, με την ανώτερη ποιότητα και χωρητικότητα. Η μετάβαση που ακολούθησε από υλικές συσκευές σε ψηφιακά μέσα σήμανε και την επανάσταση στη ροή της μουσικής, ανοίγοντας νέες πόρτες στην καταγραφή, διανομή και κατανάλωσή της και απελευθερώνοντας νέες δυνατότητες τόσο για τους καλλιτέχνες και τους συνεργάτες τους, όσο και για το κοινό τους.  

Σήμερα, η αρχιτεκτονική δικτύου υφίσταται παρόμοιο μετασχηματισμό. Με το cloud να μεταμορφώνει τον τρόπο δραστηριοποίησης των επιχειρήσεων και την επιτακτική ανάγκη του επιχειρηματικού κόσμου να διαθέτει ολοκληρωμένες λύσεις που θα τους επιτρέπουν τη διαρκώς ενεργή παρουσία τους, αλλά και την ενίσχυση της παραγωγικότητας και ανταγωνιστικότητάς τους, τα δίκτυα δεν μπορούν πλέον να είναι στατικά και περιορισμένα. Ήρθε η ώρα που το εταιρικό δίκτυο αγκαλιάζει την ψηφιακή εποχή με τον ίδιο τρόπο που 
έκανε η μουσική.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Vodafone SD-WAN – Η αρχιτεκτονική δικτύου του μέλλοντος

Στη νέα εποχή του Vodafone SD-WAN τα πάντα υπάγονται σε μια κεντρική διαχείριση δικτύου, που προσαρμόζεται δυναμικά, καθώς επικοινωνεί με το σύνολο των εφαρμογών και των λειτουργιών της επιχείρησης μέσω cloud. Αυτή η νέα γενιά SD-WAN δικτύου, που βασίζεται πλέον σε software, διαθέτει ένα φιλικό προς τον χρήστη και έξυπνο portal, με ποικίλες ικανότητες, ανάμεσα στις οποίες είναι η προτεραιοποίηση σε εφαρμογές και πρωτόκολλα, η ρύθμιση της πρόσβασης των υπαλλήλων στα συστήματα μιας επιχείρησης, ο προγραμματισμός του συστήματος πληρωμών κτλ. Έτσι, το δίκτυο αναπτύσσεται παράλληλα με την επιχείρηση και καταφέρνει να καλύψει πλήρως τις ανάγκες επέκτασής της, εξοικονομεί πόρους χάρη στην κεντρικοποιημένη υποδομή, ενώ παράλληλα προβλέπει και διαχειρίζεται κάθε ζήτηση χάρη στην ενσωματωμένη ευφυΐα του.

Ταυτόχρονα δίνει τη δυνατότητα στους εργαζόμενους να συνδέονται όταν και απ’ όπου το χρειάζονται, μειώνοντας έτσι τις καθυστερήσεις και αυξάνοντας την παραγωγικότητα. Εξαιτίας μάλιστα αυτής της κεντρικής διαχείρισης, όλα τα γραφεία ή τα υποκαταστήματα της επιχείρησης, που πλέον υπάγονται σε ένα κοινό δίκτυο, συντονίζονται καλύτερα για να προσφέρουν στους πελάτες βελτιστοποιημένη εξυπηρέτηση. Ακόμη και για επιχειρήσεις με πολλά υποκαταστήματα, η συγκεκριμένη τεχνολογία επιτρέπει μεγάλη ευελιξία ως προς την ανταλλαγή και αποθήκευση δεδομένων με ασφάλεια, γεγονός που συμβάλλει στην ομαλή επιχειρησιακή λειτουργία και συνέχεια.

Στην Ελλάδα, αυτήν την καινοτόμα λύση την προσφέρει η Vodafone, εγκαινιάζοντας μια νέα εποχή στο Software Defined Wide Area Network.

Δείτε περισσότερα για τα οφέλη του Vodafone SD-WAN στο βίντεο: 

 

Με τη σωστή καθοδήγηση και την επένδυση στο κατάλληλο τεχνολογικό δίκτυο, οι επιχειρήσεις μπορούν να κερδίσουν το στοίχημα της ψηφιακής εποχής, να αποκτήσουν πλεονέκτημα έναντι του ανταγωνισμού και να απογειώσουν τη λειτουργικότητά τους!

Διαβάστε περισσότερα για την υπηρεσία Vodafone SD-WAN και την αξία που προσθέτει στην επιχειρησιακή λειτουργία της WATT+VOLT, η οποία εμπιστεύτηκε το Vodafone Business για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της εδώ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης