Μια γυναίκα συνελήφθη από Κινέζους τελωνειακούς υπαλλήλους όταν προσπάθησε να περάσει λαθραία 102 iPhones κρυμμένα και δεμένα επάνω της, σύμφωνα με τα τοπικά Μέσα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στις 30 Ιουνίου, τελωνειακοί υπάλληλοι της Shenzhen, στην Κίνα, εντόπισαν μια γυναίκα με ασυνήθιστες αναλογίες και περίεργα… εξογκώματα, που φορούσε ζεστά ρούχα, ενώ ο καιρός ήταν αρκετά ζεστός στην περιοχή. Οι υπάλληλοι έβαλαν τη γυναίκα να περάσει από ανιχνευτή μετάλλων. Έπειτα από έρευνα βρήκαν 102 smartphones της Apple και 15 πολυτελή ρολόγια, τα οποία η γυναίκα είχε δέσει γύρω από τον κορμό και τη μέση της, σύμφωνα με το κινεζικό Μέσο, XMNN.

Οι τελωνειακοί υπάλληλοι στη Shenzhen, η οποία συνορεύει με το Χονγκ Κονγκ, συλλαμβάνουν συχνά λαθρεμπόρους που προσπαθήσουν να περάσουν iPhones και άλλα αγαθά στην ηπειρωτική Κίνα, ενώ μια τυπική περίπτωση από αυτές μπορεί να συμπεριλαμβάνει 70-80 συσκευές. Εξαιτίας του συστήματος της Κίνας “μια χώρα, δύο συστήματα”, τα iPhones και άλλα προϊόντα κοστίζουν έως και 30% περισσότερο στην Κίνα απ’ ότι στο Χονγκ Κονγκ, λόγω διαφορετικής φορολογίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης