O Έντουαρντ Σνόουντεν προειδοποιεί μέσω Twitter για την έλλειψη επιλογών ασφαλείας της εφαρμογής Google Allο, που κυκλοφόρησε αυτήν την εβδομάδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πληροφοριοδότης της NSA ισχυρίζεται ότι η «έξυπνη» εφαρμογή άμεσων μηνυμάτων, που συμπεριλαμβάνει τη λειτουργία του Google Assistant δεν περιέχει σημαντικά μέτρα για την ιδιωτικότητα, όπως είχε υποσχεθεί η Google για την εφαρμογή της.

Ο ειδικός ασφαλείας ανέφερε σε μια σειρά από tweets ότι θα έπρεπε όλοι να αποφύγουν τη χρήση της εν λόγω εφαρμογής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Google ήδη έχει επικριθεί για την έλλειψη της κρυπτογράφησης end-to-end, όταν κυκλοφόρησε, όπως και για την αποθήκευση των μηνυμάτων επ’ άπειρον.

«Το Google Allo είναι μια εφαρμογή που αποθηκεύει κάθε μήνυμα που αποστέλλετε και το κάνει διαθέσιμο για την αστυνομία εάν ζητηθεί κάτι τέτοιο», αναφέρει ο Σνόουντεν.

Εκπρόσωπος της Google απάντησε τα εξής: «Μπορείτε να διαγράψετε μηνύματα ή και ολόκληρες συνομιλίες στο Allo. Επίσης, σας παρέχουμε τη δυνατότητα να συνομιλείτε σε incognito mode, όπου τα μηνύματα είναι κρυπτογραφημένα end-to-end, και να θέτετε ένα χρονοδιακόπτη για αυτόματη διαγραφή μηνυμάτων στη συσκευή σας και στη συσκευή του ατόμου με το οποίο συνομιλείτε σε μία προκαθορισμένη χρονική στιγμή».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης