Η BlackFriday έρχεται στην Ελλάδα για τρίτη χρονιά και όλοι αναρωτιόμαστε πώς προέκυψε αυτό το ξενόφερτο έθιμο. Τελικά είχαμε και στο χωριό μας Μαύρη Παρασκευή ή όχι; Μήπως απλά δεν το ξέραμε;

Πέρσι, γνωρίσαμε τον «Μαύρο» Παρασκευά και τις εκπτώσεις που έβαλε στο μπακάλικό του. Φέτος, η ιστορία ανατρέπεται, τα διπλανά χωριά ξεσηκώνονται, ακούγονται εντελώς διαφορετικές απόψεις από εκείνη του «Μαύρου Παρασκευά» και δίνουν τη δική τους εκδοχή για το πώς δημιουργήθηκε στην Ελλάδα η ημέρα αυτή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κυρία Κική θυμάμαι πως ήταν της Αγίας Παρασκευής, περίοδος που ετοίμαζαν το πανηγύρι. Θέλανε να το κάνουν λίγο πιο «μονδέρνο». Και έκαναν τα σεμεδάκια μαύρα… με μαύρο μαλλί! Ήταν της Αγίας Παρασκευής, ήταν και τα σεμεδάκια μαύρα … και έμεινε το «Μαύρη Παρασκευή».

Όποια από τις δύο εκδοχές και να ισχύει, η Κωτσόβολος μας έχει βάλει όλους να σκεφτόμαστε, αν είχαμε και στο χωριό μας Μαύρη Παρασκευή, και από ότι μας αποδεικνύει, είχαμε! Αρκεί να ανατρέξουμε σε κάποια από τις ιστορίες της γιαγιάς μας ή του παππού μας για να ανακαλύψουμε τη δική μας. Σε αυτό που καταλήγουμε είναι πως «μπλακφράιντεϊ» είχαμε, αλλά προσφορές σαν του Κωτσόβολου, πουθενά!

Η Κωτσόβολος έρχεται να εξελληνίσει την αμερικάνικη συνήθεια με δημιουργικά ευφάνταστο τρόπο και να προσαρμόσει αυτήν τη “γιορτή του καταναλωτή” και στα ελληνικά δεδομένα. To πανηγύρι της Αγίας Παρασκευής μετατρέπεται σε διαδικτυακές αγορές και η κυρία Κική με τα μαύρα σεμεδάκια, που έφερε τα πάνω κάτω στη… μόδα της εποχής είναι πλέον οι προσφορές του Κωτσόβολου που ανατρέπουν τα δεδομένα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Βρείτε μοναδικές “Χοτ” προσφορές ανάμεσα σε εκατοντάδες προϊόντα: τηλεοράσεις, λάπτοπ και τάμπλετ, πι-σι και περιφερειακά, μέχρι γκάτζετς, μικροσυσκευές, μεγάλες οικιακές συσκευές, κλιματιστικά, σμαρτ-γουότσες και άξιον-καμς. Δεν συγκρίνονται με τα σεμεδάκια της κυρίας Κικής, αλλά σίγουρα θα σας ενθουσιάσουν.

Ζήστε την ελληνική εμπειρία της Μπλακ Φράιντεϊ με τις προσφορές του Κωτσόβολου, πατώντας εδώ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης