Σίγουρα όλοι μας κάποια στιγμή έχουμε δει σε ταινίες να χρησιμοποιούν τεχνολογία αναγνώρισης προσώπων, συνήθως σε κάμερες δημόσιων χώρων, οι οποίες αναγνωρίζουν και κάνουν tag κάποιο συγκεκριμένο πρόσωπο. Οι ταινίες αυτές συνήθως ανήκουν στην κατηγορία των Sci-Fi, αλλά αυτό δεν σταμάτησε τον κυβερνήτη της Νέας Υόρκης, Andrew Cuomo, να θέλει να το κάνει πραγματικότητα. Πιο συγκεκριμένα πρότεινε την χρήση τεχνολογίας αναγνώρισης προσώπων, σε ολόκληρη την πολιτεία της Νέας Υόρκης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με την πρόταση του Andrew Cuomo, θα εγκατασταθούν κάμερες, αισθητήρες και συστήματα αναγνώρισης προσώπων, σε αεροδρόμια, κόμβους συγκοινωνιών, κάτω από γέφυρες και μέσα σε τούνελ. Η ιδέα είναι ότι, όσο περισσότερη τεχνολογία εγκατασταθεί στην πολιτεία, τόσο πιο εύκολη θα είναι η σύλληψη τρομοκρατών και εγκληματιών, λύνοντας ένα πρόβλημα που αποκτά ολοένα και μεγαλύτερες διαστάσεις.

Σε ένα post ο ίδιος αναφέρει, «Σε κάθε πέρασμα, και κάθε ευαίσθητο κατασκευαστικά σημείο σε γέφυρες και τούνελ, θα εγκατασταθούν εξελιγμένες κάμερες και αισθητήρες ώστε να «διαβάζουν» τις πινακίδες κυκλοφορίας και να τεστάρουν το αναδυόμενο software και την τεχνολογία αναγνώρισης προσώπων. Αυτή η τεχνολογία θα εγκατασταθεί επίσης σε αεροδρόμια και κόμβους συγκοινωνιών, συμπεριλαμβανομένου του Penn-Farley Complex- δημιουργώντας τελικά ένα ευρύ σύστημα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Προς το παρόν είναι γνωστό, ότι η τεχνολογία αναγνώρισης προσώπων απέχει αρκετά από την τελειότητα, καθώς έχει αρκετά προβλήματα στην αναγνώριση και αρκετές φορές αποτυγχάνει. Πάντως η δημιουργία ενός τέτοιου συστήματος σημαίνει ότι δεν αποκλείεται να δούμε μια αρκετά καλύτερη έκδοση αρκετά σύντομα.

Πηγή: techblog.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης