Είναι γεγονός ότι πολλές φορές είναι πολύ δύσκολο να θυμόμαστε τόσους κωδικούς πρόσβασης για διαφορετικά site και μελέτες αποδεικνύουν ότι οι περισσότεροι χρήστες σκέφτονται έτσι!

Σύμφωνα με μια νέα έρευνα 1.000 ερωτηθέντων από την Keeper Security, περισσότερο από το 80% των χρηστών, ηλικίας 18 και άνω, χρησιμοποιούν τον ίδιο κωδικό πρόσβασης σε πολλούς διαφορετικούς λογαριασμούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Τα ευρήματα μας έδειξαν ότι η χρήση ίδιων κωδικών πρόσβασης σε διαφορετικές εφαρμογές είναι συχνή, η μέση ισχύς κωδικού πρόσβασης για κινητές εφαρμογές και ιστοσελίδες είναι χαμηλή και ότι οι περισσότεροι χρήστες σπάνια αλλάζουν τους κωδικούς πρόσβασής τους», έγραψε σε μια περίληψη των στοιχείων της έρευνάς της η Keeper Security.

Διαπίστωσαν επίσης ότι το 29% των ερωτηθέντων μοιράζονται τους κωδικούς πρόσβασης με δύο ή περισσότερα άτομα και ότι το 60% έπρεπε να επαναφέρουν τον κωδικό πρόσβασης τους μες στις τελευταίες 60 ημέρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Keeper Security έχει τη δική της πρόταση με το app διαχείρισης κωδικού πρόσβασης, για να νιώσετε ασφάλεια με τους κωδικούς πρόσβασής σας, αλλά τα παραπάνω στοιχεία φυσικά και έχουν βάση στην πραγματικότητα.

Πηγή: secnews.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης