Το Διαδίκτυο είναι γεμάτο από bots, μερικά από τα οποία δεν αξίζουν την προσοχή σας. Στην πραγματικότητα όμως, τα κακόβουλα bots επιτίθενται στο 96% των websites με σελίδες login και δραστηριοποιούνται ιδιαίτερα στους λογαριασμούς χρηστών. Το γεγονός αυτό βάζει τις εταιρείες σε κίνδυνο κλοπής δεδομένων, εξαγοράς λογαριασμού ή ακόμα και απάτης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με μια νέα έκθεση από την Distil Networks, μια εταιρεία ανίχνευσης bοt, λέει ότι σχεδόν κάθε ιστοσελίδα που έχει μια σελίδα login βρίσκεται κάτω από την επίθεση κακόβουλων bοts. Αυτά τα αυτοματοποιημένα προγράμματα τίθενται σε χρήση από χάκερ και άλλους εγκληματίες του κυβερνοχώρου και μπορεί να είναι αρκετά αποτελεσματικά στην προσπάθεια τους.

Η έκθεση διαπιστώνει ότι τα websites που απαιτούν login είναι σχεδόν βέβαιο ότι δέχονται επίθεση από κακόβουλα bots. Με ένα ποσοστό προσβολής 96%, είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζουν οι χρήστες και οι ιδιοκτήτες websites γι’ αυτά. Αυτά τα κακόβουλα bοts χρησιμοποιούνται από τους ανταγωνιστές, τους χάκερ και είναι πιο συχνά από βίαιες επιθέσεις, ανταγωνιστικές εξορύξεις δεδομένων, online απάτες, λογαριασμούς αεροπειρατείας, κλοπές δεδομένων, spam, ψηφιακές απάτες διαφήμισης και downtime ιστοσελίδας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Διαδίκτυο είναι γεμάτο από bοts, το οποίο είναι και καλό και κακό. Στην πραγματικότητα η παρουσία τους είναι τόσο μεγάλη, που το 40% του συνόλου της κίνησης στο διαδίκτυο μες στο 2016 προήλθε από bοts. Τα κακόβουλα bots ήταν υπεύθυνα μόνο για το ήμισυ αυτού του συνόλου.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι το 60% των κακόβουλων bots προέρχονται από κέντρα δεδομένων. Το Amazon είναι η κορυφαία εταιρεία Internet Service Provider για τρίτη συνεχόμενη χρονιά με 16% του συνόλου της κακής κυκλοφορίας bοt. Αυτό είναι περίπου τέσσερις φορές περισσότερο από τον δεύτερο ISP στη σειρά.

Πηγή: secnews.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης