Μια εταιρεία αναλύσεων με την ονομασία GBH Insights δήλωσε ότι το iPhone της Apple ήταν το κορυφαίο τεχνολογικό προϊόν του 2017, με πωλήσεις που έφτασαν τα 233 εκατ. μονάδες, όπως εικάζεται, καθώς η Apple δεν έχει δώσει επίσημα νούμερα. Όπως είχε μεταδώσει το Forbes χαρακτηριστικά, τα τρία μοντέλα iPhone φέτος έφταναν να πωλούν περίπου 1 εκατ. συσκευές την ημέρα!

Στη δεύτερη θέση θα βρείτε το Samsung Galaxy S8 και το Samsung Galaxy Note 8 με 33 εκατομμύρια σε πωλήσεις. Το φθηνότερο από τα μοντέλα έξυπνων ηχείων της Amazon, το Echo Dot, ήταν το τρίτο με 24 εκατομμύρια συσκευές που πωλήθηκαν για το έτος. Η Apple επέστρεψε με το τέταρτο πιο δημοφιλές τεχνολογικό προϊόν του 2017, το Apple Watch. 20 εκατομμύρια ρολόγια αγοράστηκαν το 2017. Την πρώτη πεντάδα κλείνει η υβριδική κονσόλα Nintendo Switch, η οποία έφτασε τα 15 εκατομμύρια σε πωλήσεις το 2017.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το iPhone της Apple πήρε επίσης την πρώτη θέση στην αγορά ως η καλύτερη τεχνολογική συσκευή πώλησης του 2016 με 211 εκατομμύρια τηλέφωνα. Ο αναλυτής της GBH Insights, Daniel Ives, συμπεραίνει ότι το iPhone θα υπερασπιστεί με επιτυχία το στέμμα του πάλι το επόμενο έτος, χάρη σε έναν τεράστιο αριθμό των σημερινών χρηστών του iPhone που θα είναι έτοιμοι να αναβαθμιστούν το 2018, ενώ αναμένεται και νέα έκδοση iPhone SE στις 4 ίντσες. Επιπλέον, ο αναλυτής Patrick Moorhead της Moorhead Insights αναμένει μείωση τιμών στα μοντέλα της Apple που δεν είναι iPhone X. “Θα μειωθεί η τιμή σε οτιδήποτε δεν έχει οθόνη από άκρη σε άκρη”, είπε.

Η Amazon και η Google τα κατάφεραν με τα low-end έξυπνα ηχεία. Το Amazon Echo Dot και το Google Mini Mini είχαν μειωμένες τιμές για την εορταστική περίοδο στα 29,99 δολάρια. Μάλιστα, η εφαρμογή Alexa έφτασε το νούμερο ένα στο Apple App Store, υποδεικνύοντας ότι το Echo τα πήγε εξαιρετικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης