Το Facebook θα προσφέρει πληρωμές πλέον σε κάποιους χρήστες για τα δικαιώματα χρήσης φωνητικών εγγραφών προς βελτίωση της τεχνολογίας αναγνώρισης ομιλίας, σύμφωνα με ανακοίνωση της ίδιας της εταιρείας. Η κίνηση αυτή έρχεται έπειτα από κατηγορίες κατά του Facebook, της Amazon, της Apple, της Google και της Microsoft, οι οποίες κρατούσαν αρχείο από φωνητικές εγγραφές χρηστών τους για να βελτιώσουν τα συστήματα αναγνώρισης ομιλίας, χωρίς όμως να ενημερώσουν τους πελάτες τους περί αυτού.
 

Το Facebook θα σας επιτρέψει να ηχογραφήσετε τη φωνή σας στο πλαίσιο ενός νέου προγράμματος που ονομάζεται “Προφορές” (Pronunciations) μέσω της εφαρμογής έρευνας αγοράς, Viewpoints. Εάν πληροίτε τις προϋποθέσεις για να συμμετέχετε στο πρόγραμμα, το Facebook λέει ότι θα μπορείτε να καταγράψετε τη φράση “Hey Portal” ακολουθούμενη από το όνομα ενός φίλου από τη λίστα σας. Θα μπορείτε να το κάνετε αυτό με ονόματα έως και 10 φίλων και θα πρέπει να καταγράψετε κάθε δήλωση δύο φορές.
 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο, το Facebook δεν πληρώνει μεγάλα ποσά για τις ηχογραφήσεις σας. Εάν ολοκληρώσετε ένα σύνολο εγγραφών, θα λάβετε 200 πόντους στην εφαρμογή Viewpoints, τους οποίους όμως δεν θα μπορείτε να εξαργυρώσετε, καθώς θα πρέπει πρώτα να φτάσετε τουλάχιστον 1.000 πόντους. Αυτό μεταφράζεται μόνο σε αμοιβή μόλις 5 δολαρίων μέσω PayPal. Ωστόσο, το Facebook λέει ότι οι χρήστες θα έχουν τη δυνατότητα να ηχογραφήσουν μέχρι και 5 σετ κι έτσι θα υπάρχει η δυνατότητα να επιτευχθεί ο στόχος των 1.000 πόντων για να πληρωθούν.
 

Το Facebook αναφέρει ότι οι φωνητικές εγγραφές που θα παρέχουν οι χρήστες δεν θα συνδεθούν με τα προφίλ τους στο Facebook και ότι η εταιρεία δεν θα μοιραστεί τη δραστηριότητα του Viewpoints με την εφαρμογή Facebook ή άλλες υπηρεσίες της εταιρείας, χωρίς την άδεια του χρήστη.
 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το πρόγραμμα “Προφορές” (Pronunciations) θα είναι προς το παρόν διαθέσιμο σε χρήστες των ΗΠΑ, ηλικίας άνω των 18 ετών που έχουν περισσότερους από 75 φίλους στο Facebook. Η διάθεση της υπηρεσίας θα γίνει σταδιακά.

Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης