Περισσότεροι από 1 δισεκατομμύριο άτομα χρησιμοποιούν πλέον το Facebook Messenger κάθε μήνα, όπως ενημέρωσε σήμερα η εταιρεία. Πλέον το Facebook έχει δύο εφαρμογές, που έχουν ξεπεράσει το 1 δις χρήστες, καθώς το WhatsApp έφτασε το συγκεκριμένο νούμερο το Φεβρουάριο. Η πλατφόρμα που παρουσίασε το Facebook στο Messenger για τα bots έχει φτάσει πλέον τα 18.000, ενώ πριν 20 ημέρες ήταν στις 11.000.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

“Ως μέρος του ταξιδιού προς το ένα δισεκατομμύριο, εστιάσαμε στη δημιουργία των καλύτερων δυνατών εμπειριών στις μοντέρνες επικοινωνίες”, αναφέρει ο επικεφαλής του Facebook Messenger, David Marcus σε μια δήλωση. “Παραμένουμε επικεντρωμένοι στην επικοινωνία μεταξύ των ανθρώπων, αλλά και των επιχειρήσεων. Ευχαριστούμε όλους τους χρήστες του Messenger σε όλον τον κόσμο και ανυπομονούμε για το επόμενο δισεκατομμύριο χρήστες.”

Το Messenger έχει αναπτυχθεί ραγδαία μέσα στο 2016, κερδίζοντας πάνω από 100 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες κάθε τρεις μήνες. Η υπηρεσία έφτασε τα 800 εκ. χρήστες τον Ιανουάριο και τα 900 εκ. τον Απρίλιο. Το Facebook Messenger έγινε η δεύτερη πιο δημοφιλής εφαρμογή iOS όλων των εποχών, μετά το Facebook. Έχει γίνει “download” πάνω από 1 δισεκατομμύριο φορές στο Android και περίπου 1 δις μηνύματα αποστέλλονται κάθε μήνα μέσω αυτής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι χρήστες επίσης στέλνουν πάνω από 22 εκ. GIFs κάθε μέρα και 17 δις φωτογραφίες. Η εταιρεία συνεχίζει και στηρίζει με νεά χαρακτηριστικά την υπηρεσία και ενθαρρύνει προγραμματιστές να δημιουργούν bots για την υπηρεσία, ενώ δεν αναμένεται σύντομα η πτώση του ρυθμού ανάπτυξής της.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης