Η αξία των μετοχών της Nintendo αυξήθηκε κατά 17 δισεκατομμύρια δολάρια, με ποσοστό αύξησης 86% από την προηγούμενη εβδομάδα, που κυκλοφόρησε το Pokemon GO. H Nintendo δεν είναι η εταιρεία ανάπτυξης του παιχνιδιού, αλλά επωφελείται από την τεράστια επιτυχία παιχνιδιού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Reuters αναφέρει ότι οι μετοχές της Nintendo αυξήθηκαν κατά 10% σήμερα μόνο και έχουν αυξηθεί κατά 86% μόλις μέσα σε μία εβδομάδα. Το ποσοστό αυτό μεταφράζεται σε αύξηση κατά 17 δις δολάρια στην συνολική αξία των μετοχών της Nintendo. Το Reuters προσέθεσε επίσης ότι οι μετοχές της Nintendo έσπασαν νέο ρεκόρ σε ημερίσιο όγκο συναλλαγών για μία μετοχή στην Ιαπωνία.

Πλήθος κόσμου παίζει Pokemon GO στο Central Park της Νέας Υόρκης.

Η δημιουργός εταιρεία του παιχνιδιού, Niantic, που συστάθηκε από πρώην μέλη της Google, ανέπτυξε το Pokemon GO σε συνεργασία με την Pokemon Company. Η Nintendo είναι κάτοχος ενός μέρους της The Pokemon Company, κάτι το οποίο μπορεί να εξηγήσει γιατί η τιμή της μετοχής ανέβηκε τόσο από την κυκλοφορία του παιχνιδιού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κόσμος τρέχει να βρει ένα Pokemon που εμφανίστηκε στο Downtown Park στην Ουάσινγκτον

Το Pokemon GO είναι δωρεάν, ενώ υπάρχουν κάποια στοιχεία εντός του, τα οποία οι παίκτες μπορούν να αγοράσουν με πραγματικά χρήματα. Δεδομένης της τεράστιας βάσης χρηστών του παιχνιδιού, οι εν λόγω microtransactions μπορεί να αποδειχθούν ιδιαίτερα προσοδοφόρες. Μια πρόσφατη αναφορά από την εταιρεία ερευνών SuperData υπολογίζει ότι το παιχνίδι ήδη έχει κέρδη (μέσω αυτών των συναλλαγών) που ανέρχονται στα 14 εκατομμύρια δολάρια. Επιπλέον, η Niantic συνεργάζεται με καταστήματα λιανικής πώλησης (πιθανότατα τα McDONALD’S), ώστε να διαφημίσει κάποιες τοποθεσίες και να μαζεύονται οι χρήστες του παιχνιδιού.

Το Pokemon GO έχει κυκλοφορήσει επίσημα σε ΗΠΑ, Ν. Ζηλανδία, Αγγλία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία και Πορτογαλία. O John Hanke, διευθύνων σύμβουλος της Niantic Labs, δήλωσε ότι το παιχνίδι θα γίνει διαθέσιμο πολύ σύντομα σε σχεδόν 200 χώρες. Ανεπίσημα, μπορείτε να βρείτε το αρχείο εγκατάστασης (.apk) του παιχνιδιού μέσω Google.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης