Το Twitter σάς επιτρέπει πλέον να αφαιρέσετε τους ανεπιθύμητους ακολούθους

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 12 Οκτωβρίου 2021, 16:30
Το Twitter σάς επιτρέπει πλέον να αφαιρέσετε τους ανεπιθύμητους ακολούθους

Οι χρήστες του Twitter μπορούν, πλέον, να αφαιρέσουν τους ανεπιθύμητους ακολούθους, χωρίς να τους μπλοκάρουν. 

Αν, λοιπόν, θέλετε να αφαιρέσετε κάποιον από τη λίστα των followers, αλλά όχι να τον μπλοκάρετε, τότε θα πάτε στην καρτέλα «Followers» στο προφίλ σας, θα πατήσετε την ένδειξη με τις τρεις τελείες δίπλα από το όνομα του χρήστη που θέλετε να «σβήσετε» και θα επιλέξετε το «Remove this follower».

Το Twitter ευελπιστεί να μειώσει τα περιστατικά παρενόχλησης στην πλατφόρμα του κατ' αυτόν τον τρόπο, με το σκεπτικό ότι είναι μια πιο «αθόρυβη» επιλογή απ' ό,τι το μόνιμο μπλοκ, που μερικές φορές δυσχεραίνει την κατάσταση, αφού κάποιοι χρήστες γίνονται ακόμα πιο επιθετικοί (μέσα από νέα προφίλ) προς το άτομο που τους μπλόκαρε.

Παρ' όλα αυτά, οι χρήστες που αφαιρείτε θα μπορούν ακόμα να δουν τα δημόσια tweets σας, εφόσον μπουν και πάλι στο προφίλ σας. Για να μην έχουν πρόσβαση ούτε σε αυτά, θα πρέπει να τους μπλοκάρετε ή να αλλάξετε την κατάσταση του λογαριασμού σας σε «ιδιωτικός» μέσω των ρυθμίσεων.

Επιμέλεια: Ελένη Δρίβα

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 12 Οκτωβρίου 2021, 16:38