Πριν μερικές ημέρες, ο Έλον Μασκ παρουσίασε το πιο πρόσφατο προϊόν του: ένα τσιπ με τη μορφή εγκεφαλικού εμφυτεύματος, που θα δίνει τη δυνατότητα σε παράλυτους να χειρίζονται τεχνολογικά εργαλεία, όπως ρομποτικά χέρια ή κινητά τηλέφωνα, απλά με τη σκέψη τους. “Πιστεύω θα σας εκπλήξει”, ανέφερε ο Μασκ.

H τεχνολογία αυτή βέβαια θα αργήσει να φτάσει στους ανθρώπους. Ο Μασκ χρησιμοποίησε το τσιπ, που κατασκευάζει η Neuralink, μια από τις startup εταιρείες του, στην Gertrude, μια γουρουνίτσα, η οποία είχε το εμφύτευμα τους τελευταίους δυο μήνες. Καθώς η Gertrude τριγυρνούσε μυρίζοντας, ένας υπολογιστής απεικόνιζε σε μια οθόνη την εγκεφαλική της λειτουργία σε πραγματικό χρόνο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι εφευρέτες της βιοτεχνολογίας έχουν δύσκολο δρόμο. Οι κλινικές δοκιμές μπορεί να πάρουν χρόνια για να αποδείξουν την ασφάλεια και την απόδοση του προϊόντος. Ο Μασκ ανέφερε ότι έως τώρα έχουν σημειώσει σημαντική πρόοδο με τις κλινικές έρευνες και εργάζονται στενά με τον FDA (Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων), ενώ συνεχίζοντας μίλησε για την ιδιαίτερη σημασία στο κομμάτι της ασφαλείας, που είναι εξαιρετικά σημαντικό γι’ αυτούς και σκοπεύουν να ξεπεράσουν κατά πολύ τα στάνταρ μέσω των δοκιμών, για να κάνουν το προϊόν όσο ασφαλέστερο γίνεται.

Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης