Αποχώρησε από τη θέση του ως διευθύνων σύμβουλος και συνιδρυτής της Uber, ο Travis Kalanick, ύστερα από έντονες πιέσεις που δέχτηκε από όμιλο επενδυτών για να παραιτηθεί, μετά από ένα εξάμηνο σκανδάλων και αποτυχιών.

Ο 40χρονος Kalanick, υπέβαλε την παραίτησή του την Τρίτη, δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας. Αρκετοί επενδυτές πίεσαν τον Kalanick να παραιτηθεί, τόνισε ο εκπρόσωπος, ώστε να αντιστραφεί το κλίμα εναντίον της εταιρείας, η οποία αγωνίζεται να αντιμετωπίσει τις κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση στον εργασιακό χώρο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Uber δεν έχει αντικαταστάτη για τον Kalanick και επίσης δεν έχει βρει αντικαταστάτες για άλλα βασικά στελέχη μετά από αρκετές πρόσφατες αποχωρήσεις.

Σε δήλωση του ο Travis Kalanick αναφέρει τα εξής: «Αγαπώ την Uber περισσότερο από οτιδήποτε άλλο στον κόσμο και αυτή την δύσκολη στιγμή για μένα προσωπικά, αποδέχτηκα το αίτημα των μετόχων να αποχωρήσω ώστε η Uber να συνεχίσει να δημιουργεί και όχι να παρασυρθεί σε ακόμη μία αντιπαράθεση».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, το Δ.Σ. της εταιρείας σημειώνει τα ακόλουθα: «Ο Travis έθετε την Uber πάντα ως προτεραιότητα. Η παραίτηση του αποτελεί μια θαρραλέα απόφαση και μια απόδειξη της αφοσίωσης και της αγάπης του για την Uber. Αποχωρώντας, δίνει τον απαραίτητο χρόνο σε εκείνον να ξεπεράσει την προσωπική του τραγωδία (σ.σ. απώλεια της μητέρας του) δίνοντας ταυτόχρονα χώρο στην εταιρεία να ενστερνιστεί πλήρως το νέο κεφάλαιο στην ιστορία της Uber. Ανυπομονούμε να συνεχίσουμε στο μέλλον να συνεργαζόμαστε μαζί του στο Διοικητικό Συμβούλιο».

Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα δημοσιοποιήθηκαν τα συμπεράσματα της έρευνας που διενήργησε στην εταιρεία ο πρώην εισαγγελέας Eric Holder. Ο Holder προτείνει στην έρευνα του η εταιρεία να «αξιολογήσει και να ανακατανείμει τις αρμοδιότητες του διευθύνοντος συμβούλου Travis Kalanick ως ένα από τα πολλά βήματα που θα πρέπει να πάρει για να αλλάξει την κουλτούρα της».
«Το Δ.Σ. θα πρέπει να εξετάσει το βαθμό που ορισμένες αρμοδιότητες τις οποίες ιστορικά είχε ο Kalanick θα πρέπει να μοιραστούν ή να προσφερθούν σε άλλα μέλη της διοίκησης», σημειώνεται, μεταξύ άλλων, στην έκθεση.

Το Δ.Σ. συμφώνησε να υιοθετήσει όλες τις προτάσεις.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης