Συνεχίζουν να έρχονται πρώτα τα Windows 7. Αν και η Microsoft πιέζει τους πελάτες της να στραφούν στο λειτουργικό Windows 10, νέα στατιστικά στοιχεία δείχνουν ότι ο κόσμος δεν είναι έτοιμος να εγκαταλείψει παλαιότερα λειτουργικά συστήματα της εταιρείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα νέα δεδομένα που δημοσίευσε η NetMarketShare για το μήνα Δεκέμβρη 2016 δείχνουν ότι τα Windows 7 δεν παραμένουν μόνο το κορυφαίο λειτουργικό σύστημα για προσωπικούς υπολογιστές, αλλά φαίνεται ότι το μερίδιο αγοράς τους συνεχίζει να αυξάνεται. Και το είναι χειρότερο για τη Microsoft είναι ότι το παλιό της λειτουργικό δείχνει να αναπτύσσεται με ταχύτερο ρυθμό από ό,τι τα Windows 10.

Τον περασμένο μήνα, τα Windows 7 ήταν το κορυφαίο λειτουργικό σύστημα desktop με μερίδιο αγοράς 48,34%, τα Windows 10 ακολουθούσαν με 24,36%, τα Windows XP ήταν τρίτα με 9,07%, ενώ τα Windows 8.1 ήταν δίπλα με 6,9%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συγκεκριμένα, τα Windows 10 βελτίωσαν το μερίδιό τους από 23,72% που είχαν το Νοέμβριο σε 24,36% τον Δεκέμβριο, πράγμα που σημαίνει ότι παρουσίασαν αύξηση 0,64%. Τα Windows 7, από την άλλη πλευρά, σημείωσαν αύξηση της τάξης του 1,17% και από 47,17% βρέθηκαν στο 48,34%.

Τα αποτελέσματα είναι ιδιαίτερα ανησυχητικά για το Microsoft, ειδικά επειδή αυτά τα στατιστικά συλλέχθηκαν τον Δεκέμβριο, έναν μήνα που οι νέες ενεργοποιήσεις συσκευών συνήθως αυξάνονται, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων.

Το μερίδιο αγοράς των Windows 10 σαφώς και αυξάνεται, αν και είναι προφανές ότι το κάνει με βραδύτερο ρυθμό από ό,τι τους προηγούμενους μήνες.
Πηγή: secnews.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης