Το YouTube Red, η επί πληρωμή streaming υπηρεσία της Google, αναμένεται να κάνει ντεμπούτο και στην Ευρώπη μέσα στο 2017. Η συνδρομητική υπηρεσία, η οποία ξεκίνησε από τις ΗΠΑ με την ονομασία Music Key, αντιπροσωπεύει την προσπάθεια της Google να συναγωνιστεί δημοφιλείς streaming πλατφόρμες όπως το Netflix, Spotify και το Amazon Prime Video.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όσοι είναι συνδρομητές του YouTube Red, απολαμβάνουν ad-free βίντεο, αποκλειστικές σειρές και ταινίες, Google Play integration, καθώς και πρόσβαση στην εφαρμογή YouTube Music, η οποία επιτρέπει την offline αναπαραγωγή περιεχομένου και στο background της συσκευής.

Η συνδρομή, όταν το YouTube Red γίνει διαθέσιμο, αναμένεται να κοστίζει στο Ηνωμένο Βασίλειο 10 λίρες. Ωστόσο η ημερομηνία κυκλοφορίας δεν είναι ακόμη γνωστή, αφού η Google διαπραγματεύεται ακόμη με τους ιδιοκτήτες πνευματικών δικαιωμάτων. Σύμφωνα με γνωστή εφημερίδα, η Google έπρεπε να επαναδιαπραγματευτεί με τους ιδιοκτήτες, καθώς το νέο μοντέλο συνδρομών και η δυνατότητα offline αναπαραγωγής αλλάζει τα δεδομένα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτή την στιγμή, το YouTube Red έχει 1,5 εκατομμύριο συνδρομητές, πράγμα που σημαίνει ότι έχει μακρύ δρόμο να διανύσει μέχρι να φτάσει ανταγωνιστές όπως το Spotify και Netflix, οι οποίοι έχουν 40 και 86 εκατομμύρια συνδρομητές αντίστοιχα.

Πηγή: Techblog.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης