Η τεχνητή νοημοσύνη είναι το θέμα των ημερών και σταδιακά έχει αρχίσει να γίνεται μέρος και της ελληνικής πραγματικότητας. Η ΕΡΤ παρουσίασε το πρωί της Πέμπτης τον πρώτο Έλληνα παρουσιαστή ειδήσεων τεχνητής νοημοσύνης, τον «Ερμή».

Ο «Ερμής», στο ντεμπούτο του, ανέλαβε να παρουσιάσει το υπερσύγχρονο Στούντιο 4, εκεί όπου θα διεξαχθεί το ντιμπέιτ για τις εθνικές εκλογές της 21ης Μαΐου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Κυρίες και κύριοι, καλησπέρα σας! Σας ευχαριστούμε για την παρουσία σας στο στούντιο 4 της ΕΡΤ. Είναι το στούντιο το οποίο σε λίγες μέρες θα φιλοξενήσει το ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών με συντονιστή τον Γιώργο Κουβαρά. Κανονικά θα έπρεπε να κάνει εκείνος αυτή την παρουσίαση, αλλά λόγω φόρτου εργασίας επιστράτευσαν εμένα. Η αλήθεια είναι ότι εγώ το μόνο που ζήτησα είναι να κάνω έναν πιλότο εκπομπής. Φαίνεται όμως ότι τους έβαλα ιδέες. Θέλουν λέει, να ακολουθούν πάντα την τελευταία λέξη της τεχνολογίας». Αυτά είναι τα πρώτα λόγια που είπε στον αέρα του EΡΤNEWS ο «Ερμής».

Η παρουσίαση του «Ερμή» αποτελεί μια ιστορική στιγμή στα χρονικά της Ελληνικής τηλεόρασης, αφού είναι η πρώτη καταγεγραμμένη χρήση εικονικού παρουσιαστή ειδήσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης