Η METRO (My market, METRO Cash & Carry), μία αμιγώς ελληνική εταιρεία στον χώρο του χονδρικού και λιανικού εμπορίου τροφίμων, επέλεξε το Vodafone Business για τον ψηφιακό μετασχηματισμό των αλυσίδων καταστημάτων της My market και METRO Cash & Carry, επενδύοντας στο υπερσύγχρονο δίκτυο Vodafone SD-WAN.
 

Σε συνεργασία με τη VMware, το Vodafone SD-WAN είναι το έξυπνο, ασφαλές και κρυπτογραφημένο δίκτυο που επιτρέπει σε όλες τις επιχειρήσεις να συνδέσουν γρήγορα, εύκολα και αξιόπιστα τις εγκαταστάσεις τους με cloud-based υπηρεσίες δικτύου, παρέχοντας αδιάλειπτη συνδεσιμότητα. Πρόκειται για μία υπηρεσία, που εκσυγχρονίζει την επιχείρηση και την ετοιμάζει για την ψηφιακή εποχή. Η δυνατότητα διαχείρισης ολόκληρου του δικτύου από μία και μόνο κεντρική πλατφόρμα, καθώς και η ενσωματωμένη ευφυία του, επιτρέπουν την επίβλεψη 3.000 και πλέον εφαρμογών και πρωτοκόλλων, την αναγνώριση και την ταξινόμησή τους ανά προτεραιότητα, αλλά και τον ποιοτικό έλεγχο για την απόδοσή τους, με βάση τη ζήτηση και τις απαιτήσεις κάθε επιχείρησης.
 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πλέον, με το Vodafone SD-WAN, που ενεργοποιήθηκε σε 280 καταστήματα και εγκαταστάσεις της METRO, κάθε σημείο του δικτύου είναι αυτόνομο, με τη διαχείριση της υπηρεσίας να γίνεται κεντρικά και από απόσταση, μέσω ενός εύχρηστου portal. Το SD-WAN όχι μόνο θα επιτρέψει στα στελέχη της METRO να εργαστούν με τη μέγιστη απόδοσή τους, αλλά και θα εξοπλίσει την εταιρεία με ένα ισχυρό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα. Παράλληλα, θα απλουστεύσει τον έλεγχο σύνθετων δομών δικτύου και θα επιτρέψει στη METRO να εστιάζει απρόσκοπτα στις βασικές της δραστηριότητες.

Με το Vodafone SD-WAN μπορούν να αξιοποιηθούν ταυτόχρονα διάφορα κανάλια συνδεσιμότητας, όπως ευρυζωνική, σταθερή, ασύρματα κινητά δίκτυα 4G και 5G καθώς και μισθωμένη γραμμή, χωρίς καθυστερήσεις και με πλήρη ασφάλεια. Με την υιοθέτηση της λύσης Vodafone SD-WAN το Vodafone Business αναλαμβάνει τη διαχείριση και τον σχεδιασμό του δικτύου ανάλογα με τις ανάγκες της κάθε εταιρείας, έργο που πραγματοποιείται από την υψηλά καταρτισμένη ομάδα τεχνικών συμβούλων. Η εξειδικευμένη αυτή εξυπηρέτηση συμβάλλει στην εξοικονόμηση πόρων από την πλευρά των επιχειρήσεων σε επενδύσεις εξοπλισμού και τεχνογνωσίας.
 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Αντώνης Γιαννόπουλος, Διευθυντής ΙΤ της METRO δήλωσε: «Η τεχνολογία SD-WAN έρχεται να υποστηρίξει τις καινοτόμες ψηφιακές εμπειρίες που ετοιμάζουμε για μια επιπλέον αναβάθμιση της αγοραστικής εμπειρίας των πελατών μας, να διευκολύνει σημαντικά την καθημερινότητα των 11.500 εργαζομένων μας και να βελτιώσει τη διασύνδεση με τους προμηθευτές μας. Η φιλοσοφία μας, στο ΙΤ της METRO, είναι να διατηρούμε μικρές και ευέλικτες ομάδες που επικεντρώνονται στη βασική μας δραστηριότητα, την ανάπτυξη και λειτουργία πρωτοποριακών εφαρμογών για τη διαχείριση της εφοδιαστικής αλυσίδας και των σημείων πώλησης. Επιλέξαμε λοιπόν την ολοκληρωμένη λύση της Vodafone που ανέλαβε να παρέχει την υπηρεσία SD-WAN ως OPEX, με ένα σταθερό μηνιαίο τίμημα ανά σημείο παρουσίας. Σε αυτό περιλαμβάνεται ο σχεδιασμός, ο απαραίτητος εξοπλισμός, η υπηρεσία, οι γραμμές διασύνδεσης, το κόστος δικτύωσης και τηλεφωνικών κλήσεων, η παρακολούθηση 24/7 και η υποστήριξη σε περίπτωση βλάβης. Είμαστε ιδιαίτερα αισιόδοξοι για τα αποτελέσματα αυτής της συνεργασίας και προσβλέπουμε σε σημαντικά οφέλη.»
 

O Νίκος Κορωνέλλος, Εμπορικός Διευθυντής Corporate Segment του Vodafone Business, δήλωσε: «Είμαστε υπερήφανοι για τη συνεργασία μας τη METRO και για το γεγονός ότι επέλεξε το Vodafone SD-WAN, την πιο έξυπνη, ασφαλή και καινοτόμο λύση δικτύου, συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο στον εκσυγχρονισμό της δικτυακής υποδομής του οργανισμού, στο πλαίσιο του ψηφιακού μετασχηματισμού των καταστημάτων και εγκαταστάσεων του. Στο Vodafone Business δημιουργούμε τις συνθήκες για εκσυγχρονισμό των επιχειρήσεων με λύσεις που μεγιστοποιούν την ενιαία εμπειρία των καταναλωτών και την αποδοτικότητα των εργαζομένων. Ανυπομονούμε να δούμε την METRO να επωφελείται από όλα τα οφέλη του Vodafone SD-WAN, καθώς και να ενσωματώσει και άλλες λύσεις από το χαρτοφυλάκιο του Vodafone Business, όπως είναι οι ενοποιημένες επικοινωνίες και το ΙοΤ, επιτυγχάνοντας ενισχυμένη ανταγωνιστικότητα και πλήρη ψηφιοποίηση».

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης