Είναι γνωστό ότι οι νέες γενιές επεξεργαστών κυκλοφορούν βάσει του μοντέλου «tick-tock», κάτι που σημαίνει ότι θα υπάρχει νέος επεξεργαστής σε μία γενιά και νέα αρχιτεκτονική στην επόμενη, ενώ θα επαναλαμβάνεται αυτό το μοτίβο.

Η Intel επιβεβαίωσε ότι θα διατηρήσει την αρχιτεκτονική των 14 νανόμετρων για 4η συνεχόμενη γενιά, με τους επεξεργαστές 8ης γενιάς να παρουσιάζονται στο δεύτερο μισό του 2017.

Η Intel δεν έχει αποκαλύψει πολλές λεπτομέρειες για τους Core επεξεργαστές 8ης γενιάς, αλλά υποστηρίζουν ότι θα παρέχουν βελτιωμένες επιδόσεις κατά 15% σε σχέση με την 7η γενιά, όπως αντίστοιχα είχε και η 7η σε σχέση με την 6η.

Το site AnandTech αναφέρει ότι η νέα γενιά θα είναι εστιασμένη στις σειρές επεξεργαστών Υ και U, χαμηλής τάσης, που χρησιμοποιούνται σε λεπτά και ελαφριά notebooks. Το είδαμε να γίνεται και με την 7η γενιά στο δεύτερο μισό του 2016, αλλά η Intel δεν έχει επιβεβαιώσει ακόμα κάτι τέτοιο.

Έχει ανακοινωθεί ήδη ότι οι επεξεργαστές Skylake των 10nm θα καθυστερήσουν, δε θα υπάρχει ραγδαία εξέλιξη σε νέα τεχνολογία και αναφέρουν ότι θα η σειρά Xeon που προορίζεται για data centers έχει προτεραιότητα για τα τσιπ των 10nm.