Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ, CEO της Facebook, ανακοίνωσε σε ανάρτησή του ότι πλέον απαγορεύουν επ’ αόριστον την πρόσβαση του Προέδρου Τραμπ στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης της εταιρείας. Η ανακοίνωση αυτή αποτελεί συνέχεια των προσωρινών απαγορεύσεων (bans) του Τραμπ σε Twitter και Facebook.

“Πιστεύουμε ότι το ρίσκο που προκύπτει εάν συνεχίσουμε να επιτρέπουμε στον Πρόεδρο την πρόσβαση είναι πολύ μεγάλο. Γι’ αυτό παρατείνουμε επ’ αόριστον την απαγόρευση στους λογαριασμούς του Προέδρου σε Facebook και Instagram, τουλάχιστον για τις επόμενες δύο εβδομάδες, μέχρι να ολοκληρωθεί η προεδρική αλλαγή.”
 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, το Twitter άνοιξε και πάλι την πρόσβαση στον λογαριασμό του Προέδρου Τραμπ σήμερα, έπειτα από το 12ωρο ban που εφαρμόστηκε στον λογαριασμό του, λόγω πολλαπλών ψευδών αναρτήσεων που αφορούσαν στις αναταράξεις στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ. Ο Πρόεδρος δεν έχει κάνει άλλη ανάρτηση στο Twitter από τότε.

Το Twitter απαίτησε από τον Τραμπ να σβήσει τις ψευδείς αναρτήσεις για να επανακτήσει πρόσβαση στον λογαριασμό του, ανακοινώνοντας παράλληλα ότι σκοπεύει να ενισχύσει τις κυρώσεις ακόμα και σε μόνιμη απαγόρευση, εάν συνεχίσει να παραβαίνει τους κανονισμούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

O Τραμπ προσπαθεί ματαίως τις τελευταίες ημέρες να εκμεταλλευτεί τα κοινωνικά δίκτυα ώστε να προωθήσει την ιδέα πως διεπράχθη απάτη στις πρόσφατες αμερικανικές εκλογές, έπειτα από την ήττα του. Οι προσπάθειές του έχουν βρει αντιμέτωπους τους τεχνολογικούς κολοσσούς μετά από τις πολλαπλές προσπάθειες του Προέδρου για διασπορά ψευδών ειδήσεων.

Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης