Επιμέλεια: Βασίλης Σαρημπαλίδης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

       



Ένα παγκόσμιο line-up με τους καλύτερους νέους ιστιοπλόους από 16 χώρες και 5 ηπείρους Οι Έλληνες 
ιστιοπλόοι είναι παντού…
ετοιμάζεται για το Red Bull Foiling Generation World Final.

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά επιστρέφει η μεγαλύτερη διεθνής διοργάνωση ιστιοπλοΐας για νέα ταλέντα. Από τις 9 έως τις 11 Νοεμβρίου στο Μαϊάμι, ο Παγκόσμιος Τελικός του Red Bull Foiling Generation σηκώνει πανιά για 32 ανερχόμενους ιστιοπλόους από 16 χώρες, οι οποίοι θα παρακολουθούνται στενά από κυνηγούς ταλέντων και επαγγελματίες προπονητές, προκειμένου να δοθεί η σκυτάλη στην επόμενη γενιά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Παγκόσμιος Τελικός του Red Bull Foiling Generation διεξάγεται στο Μαϊάμι και σηκώνει πανιά για 32 ανερχόμενους ιστιοπλόους από 16 χώρες

Οι δύο Έλληνες

Ανάμεσα στους συμμετέχοντες, δύο νέοι Έλληνες αθλητές, ο Δημήτρης Τάσσιος και ο Τέλης
Δημήτρης Τάσσιος και Τέλης Αθανασόπουλος θα εκπροσωπήσουν τα ελληνικά χρώματα…Αθανασόπουλος Υοgo καλούνται να αποδείξουν ότι το μέλλον τούς ανήκει.

Το ελληνικό πλήρωμα επιλέχθηκε από τους παγκόσμιους πρωταθλητές Κώστα Τριγκώνη και Ιορδάνη Πασχαλίδη στο πλαίσιο του #passtherudder, που διοργανώνουν από το 2017.

Πρόκειται για ένα 3ήμερο workshop -το οποίο διεξήχθη τον περασμένο Ιούλιο στη γενέτειρά τους, τη Θεσσαλονίκη- για επιλεγμένους νέους ιστιοπλόους, προερχόμενους από διάφορες κατηγορίες σκαφών, με σκοπό την εξοικείωσή τους με σκάφη catamaran (Formula18 & Tornado).

Οι πιτσιρικάδες ιστιοπλόοι καλούνται να αναδείξουν το ταλέντο τους

Το σκάφος με το οποίο θα αγωνιστούν

Κατά τη διάρκεια του workshop, οι συμμετέχοντες παρακολούθησαν θεωρητικά sessions και βίωσαν την
Το  Flying Phantom είναι ένα  καταμαράν, που αγγίζει ταχύτητες έως και 40 μίλια/ώραιστιοπλοΐα σε πραγματικές συνθήκες, μέσω αγώνων προσομοίωσης. Το πλήρωμα των Τάσσιου και Αθανασόπουλου Yogo ήταν αυτό που κέρδισε τις εντυπώσεις και τελικά επιλέχθηκε να εκπροσωπήσει τη χώρα μας στον Παγκόσμιο Τελικό του Red Bull Foiling Generation στο Μαϊάμι. Την ελληνική αποστολή θα συνοδεύσει ο Κώστας Τριγκώνης.

Οι 16 ομάδες που συμμετέχουν στον Παγκόσμιο Τελικό του Red Bull Foiling Generation αποτελούνται από πληρώματα δύο ατόμων και θα αγωνιστούν με το πρωτοποριακό Flying Phantom, ένα εξαιρετικό καταμαράν, που αγγίζει ταχύτητες έως και 40 μίλια/ώρα. Όλοι οι συμμετέχοντες θα βιώσουν μια μοναδική εμπειρία, καθώς θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν μυστικά και συμβουλές από τους ζωντανούς θρύλους, Hans-Peter Steinacher και Roman Hagara, από τους οποίους ξεκίνησε αυτή η διοργάνωση.

Το Red Bull Foiling Generation World Final διεξάγεται 9-11 Νοεμβρίου

Ανάδειξη ταλέντων

Στόχος τους είναι, μέσω του Red Bull Foiling Generation, να «δώσουν φτερά» σε ταλαντούχους ιστιοπλόους ηλικίας 16-20 ετών και να τους εισαγάγουν στη φιλοσοφία και στον τρόπο διεξαγωγής του Κυπέλλου Αμερικής.

Οι χώρες που συμμετέχουν στο Red Bull Foiling Generation World Final είναι οι εξής: Αργεντινή, Αυστρία, Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ιταλία, Ιαπωνία, Ολλανδία, Νέα Ζηλανδία, Πορτογαλία, Ισπανία, Σουηδία, Ελβετία, Ηνωμένο Βασίλειο και Η.Π.Α.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης