Το πολυτελές γιοτ Nahlin, με σημαία Ηνωμένου Βασιλείου, βρέθηκε την Τρίτη ανοιχτά του Ναυπλίου στην παραλία Καραθώνας.

Πρόκειται για ένα πολυτελές σκάφος και ένα από τα τελευταία τρία μεγάλα που κατασκευάστηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο το 1930 και λειτουργούσε με ατμό. Η πρώτη του ιδιοκτήτρια ήταν η Lady Annie Henrietta Yule, κληρονόμος του Βρετανού επιχειρηματία Sir David Yule. Μετά την παραίτηση του Ρουμάνου μονάρχη, το 1940, το γιοτ πέρασε στο Υπουργείο Πολιτισμού της χώρας και έμεινε δεμένο στο λιμάνι της πόλης του Γαλατσίου στον Δούναβη ως μουσείο. Στη συνέχεια χρησιμοποιήθηκε ως πλωτό εστιατόριο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το 1989 ανακαλύφθηκε από τον μεσίτη Νικόλαο Edmiston, που αγόρασε το σκάφος το 1998 από τη ρουμανική κυβέρνηση. Η εταιρεία κατέβαλε 265.000 δολάρια για την αγορά του. Το 1999 στάλθηκε σε Φάλμουθ, Κορνουάλη, Ντέβονπορτ και Πλίμουθ και στη συνέχεια στο Λίβερπουλ για την αποκατάσταση του εσωτερικού και του εξωτερικού. Η πρώτη φάση του έργου καθυστέρησε όταν οι συντηρητές πτώχευσαν. Μετά από μια διαδικασία 15 ετών σταθεροποίησης και αποκατάστασης, με επικεφαλής την «GL Watson & Company», το πλοίο επαναλειτούργησε το 2010 ως «Nahlin» και είναι εγγεγραμμένο εκ νέου στη Γλασκώβη (Σκωτία).

Η μετασκευή έγινε στο Rendsburg της Γερμανίας και η ολοκλήρωση σε ναυπηγείο στο Αμβούργο, όπου τοποθετήθηκαν κινητήρες ντίζελ, αντικαθιστώντας τις παλιές τουρμπίνες ατμού. Τελευταίος ιδιοκτήτης του θρυλικού γιοτ είναι ο Willie Mc Cullough.

Πηγή: argolikeseidhseis.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης