Επίθεση φάλαινας όρκα σε άνθρωπο

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 25 Ιουλίου 2012, 16:35
Επίθεση φάλαινας όρκα σε άνθρωπο

Πριν από πέντε χρόνια μια φάλαινα όρκα, είχε επιτεθεί στον εκπαιδευτή της, με το βίντεο από το συμβάν να δημοσιοποιείται μόλις πριν λίγες μέρες. Η επίθεση είχε γίνει στο ενυδρείο «SeaWorld» του Σαν Ντιέγκο, με τον εκπαιδευτή Ken Peters να γλυτώνει ως εκ θαύματος. 

Η φάλαινα με το όνομα Kasatka, έχει επιτεθεί τρεις φορές στους εκπαιδευτές του ενυδρείου, οι οποίοι και έχουν καταφύγει στα δικαστήρια κατά το ενυδρείου, για έκθεση σε κίνδυνο. Ο Ken Peters, λίγο αφότου πέσει στην πισίνα, δέχθηκε την επίθεση της όρκα. Η φάλαινα τον άρπαξε από το πόδι και τον βύθιζε συνεχώς κάτω από το νερό για 15 λεπτά! Το εντυπωσιακό είναι ότι προσπαθούσε να τον απομακρύνει από τους άλλους εκπαιδευτές, που έσπευσαν για βοήθεια, αποδεικνύοντας ότι εκτός απο άγρια ένστικτα το συγκεκριμένο θηλαστικό έχει και νοημοσύνη. 

Τελικά, ο Peters μπόρεσε και απελευθερώθηκε από την φάλαινα και να βγει εκτός πισίνας, έχοντας σπάσει όμως το πόδι του. Το 2010 στο ίδιο ενυδρείο, μια άλλη όρκα είχε σκοτώσει μια εκπαιδεύτρια, με τον πλέον φρικιαστικό τρόπο. Από τότε, απαγορεύτηκε εκπαιδευτές να κολυμπούν μαζί με τις φάλαινες-δολοφόνους.

Δείτε εδώ στιγμιότυπα από την επίθεση της φάλαινας στον Peters

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 25 Ιουλίου 2012, 16:35