Η θρυλική θαλαμηγός «Χριστίνα» του Αριστοτέλη Ωνάση στο Ναύπλιο

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 28 Ιουνίου 2018, 14:13
Η θρυλική θαλαμηγός «Χριστίνα» του Αριστοτέλη Ωνάση στο Ναύπλιο
Ανοικτά του Ναυπλίου βρίσκεται σήμερα Πέμπτη 28 Ιουνίου 2018 η θρυλική θαλαμηγός «Χριστίνα» του Αριστοτέλη Ωνάση.

Πρόκειται για μια θαλαμηγό που από το κατάστρωμα και τους πολυτελείς χώρους της, έχουν περάσει ιστορικές προσωπικότητες όπως ο Ουίστον Τσώρτσιλ, ο βασιλιάς Φαρούκ της Αιγύπτου, η Μέριλιν Μονρόε, η Ελίζαμπεθ Τέιλορ και ο Ρίτσαρντ Μπάρτον, ο Τζον Φ. Κένεντι, ο Φράνκ Σινάτρα, ο πρίγκιπας Ρενιέ και η Γκρέις Κέλι.

Τη θαλαμηγό, μήκους 99 μέτρων, είχε αγοράσει ο Αριστοτέλης Ωνάσης αντί 4 εκατ. δολαρίων το 1954.Κάνοντας πράξη το «να περιστοιχίζεσαι από σημαντικούς καλεσμένους, για να γίνεις και ο ίδιος σημαντικός» ο Αριστοτέλης Ωνάσης διοργανώνει πάνω στη «Χριστίνα» τα πιο θρυλικά πάρτι της εποχής, ενώ δεν παραλείπει να παίρνει μαζί του στις κρουαζιέρες του, κάποιους από τους πιο σημαντικούς ανθρώπους του πλανήτη.

Με τον θάνατό του το 1975, η ιδιοκτησία του γιοτ πέρασε στην κόρη του Χριστίνα, η οποία το δώρισε στο ελληνικό κράτος για να χρησιμοποιηθεί ως προεδρική θαλαμηγός.Μετονομάστηκε σε «Αργώ», όμως γρήγορα εγκαταλείφθηκε και παραδόθηκε στη φθορά. Το 1998 το αγόρασε ο Έλληνας εφοπλιστής Τζον Πολ Παπανικολάου. Επανέφερε το αρχικό όνομα «Christina O», ενώ ανακαίνισε το σκάφος από το 1999 μέχρι και το 2001, με το κόστος των εργασιών να ξεπερνά τα 50 εκατ. δολάρια.

Τον Ιούλιο του 2013, μετά τον θάνατο του Παπανικολάου, το πολυτελές γιοτ βγήκε ξανά στο σφυρί για 21 εκατομμύρια δολάρια.

Αν και ακόμα δεν έχει βρει νέο ιδιοκτήτη, το σκάφος είναι διαθέσιμο προς ενοικίαση για 470.000 ευρώ την εβδομάδα.

Πηγή: argolikeseidhseis.gr

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 28 Ιουνίου 2018, 14:19