Τον τίτλο των πρωταθλητών Ευρώπης απέσπασαν για 6η φορά στην καριέρα τους οι ιστιοπλόοι της κατηγορίας Τornado καταμαράν Κώστας Τριγκώνης και Ιορδάνης Πασχαλίδης. Συγκεκριμένα στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα που πραγματοποιήθηκε από τις 23 έως τις 27 Ιουλίου στο Travemünde της Γερμανίας, στο Lübecker Yacht Club.


Το ελληνικό πλήρωμα Κώστας Τριγκώνης και Ιορδάνης Πασχαλίδης…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με το καλημέρα πήραν κεφάλι…
Το χρυσό ελληνικό δίδυμο δικαίωσε για ακόμη μια φορά την ιστορία και τους πολλαπλούς τίτλους του τόσο σε παγκόσμιο όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο και, ύστερα από τρεις μέρες ιστιοδρομιών με δυνατούς ανέμους. Στο βάθρο κατάφεραν να ανέβουν οι Roland και Nahid Gäbler από την Γερμανία και οι Martin Rusterholz και Marc Baier από την Ελβετία. Από την πρώτη κιόλας μέρα η ελληνική ομάδα δεν άφησε περιθώρια αμφισβήτησης της κυριαρχίας της κατακτώντας έξι πρώτες και μία δεύτερη θέση σε αντίστοιχες ιστιοδρομίες, εξασφαλίζοντας έτσι ένα σημαντικό προβάδισμα στη βαθμολογία.  


Οι Έλληνες σάρωσαν… κια ανέβηκαν στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τι δήλωσαν οι αθλητές
Με αφορμή τη σπουδαία διάκριση, ο Κώστας Τριγκώνης δήλωσε: «Για μένα αυτός ο αγώνας ήταν ουσιαστικά ένα τεστ για να δω που βρίσκομαι μετά τον τραυματισμό μου. Πραγματικά δεν περίμενα αυτό το αποτέλεσμα μιας και ακόμη δεν τον έχω ξεπεράσει πλήρως. Κάθε μέρα, ιδίως τις ημέρες με τους ισχυρούς ανέμους, ανταποκρινόμουν ολοένα και καλύτερα πράγμα που με κάνει πολύ αισιόδοξο για το επικείμενο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα nacra 17 όπου μαζί με την Σοφία Μπεκατώρου θα προσπαθήσουμε να πάρουμε ένα από τα πρώτα 10 εισιτήρια για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο το 2016. Ευχαριστούμε θερμά τις οικογένειες μας, τους φίλους και τους συνεργάτες για την ουσιαστική συμβολή τους στην προσπάθεια μας». Από την πλευρά του, ο Ιορδάνης Πασχαλίδης στάθηκε περισσότερο στις καιρικές συνθήκες που συνάντησε το ελληνικό δίδυμο. «Ήταν ένας αγώνας που συναντήσαμε όλες τις καιρικές συνθήκες και ανταποκριθήκαμε καλύτερα απ ότι περιμέναμε μιας και στο tornado μπήκαμε μετά από 11 ολόκληρους μήνες. Προφανώς η προπόνηση που κάνουμε στο nacra 17 μαζί με την Σοφία απέδωσε καρπούς».

O ανταγωνισμός ήταν πολύ μεγάλος…

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης