Ο Οργανισμός Λιμένος Κέρκυρας Α.Ε. ενόψει της νέας τουριστικής περιόδου πραγματοποίησε την Παρασκευή σύσκεψη των εμπλεκομένων φορέων (Ναυτιλιακοί πράκτορες, Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας, Πλοηγική Υπηρεσία) με θέμα τον μεταξύ τους συντονισμό σε θέματα που άπτονται την εξυπηρέτηση των κρουαζιερόπλοιων για το έτος 2016.

Στη σύσκεψη έγινε πλήρης ενημέρωση προς τους εμπλεκόμενους από τον υπεύθυνο Κρουαζιέρας κ. Άρη Μπατσούλη, σε θέματα όπως: κυκλοφοριακές ρυθμίσεις εντός του λιμένα που θα ισχύουν από την νέα χρονιά, στάσεις των λεωφορείων του Οργανισμού εντός του ISPS για την καλύτερη και ταχύτερη εξυπηρέτηση των επιβατών από τα κρουαζιερόπλοια προς τον επιβατικό σταθμό, καθώς και μια σειρά παρεμβάσεων που επιχειρούνται από πλευράς ΟΛΚΕ Α.Ε. τόσο εντός του Επιβατικού Σταθμού αλλά και στην ευρύτερη Λιμενική Ζώνη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ας σημειωθεί ότι με την επέκταση του νέου προσήνεμου η δυναμικότητα του λιμένα σε ελλιμενισμό υπερωκεανίων έχει αυξηθεί σημαντικά, παρέχοντας τη δυνατότητα να εξυπηρετεί 7 κρουαζιερόπλοια ταυτόχρονα και ως εκ τούτου πλέον δεν παρατηρείται το φαινόμενο της αγκυροβολίας (αρόδου).

Βάσει των επιβεβαιωμένων αναγγελιών προσέγγισης ΚΖ οι εκτιμήσεις για τη φετινή τουριστική περίοδο είναι αισιόδοξες για το Λιμάνι της Κέρκυρας: Συγκεκριμένα το 2015 αφίχθησαν 612.551 επιβάτες με 407 κρουαζιεροπλοια, ενώ το 2016 υπολογίζεται να επισκεφτούν το νησί μας 670.000 επιβάτες κρουαζιέρας με 455 κρουαζιερόπλοια, μια αύξηση της τάξης του 11,6% και 11,8% σε επιβάτες και πλοία αντίστοιχα.

Το πρώτο κρουαζιερόπλοιο της χρονιάς (BERLIN) με συνολική χωρητικότητα 462 επιβατών θα ελλιμενιστεί στην Κέρκυρα τις 4 Φεβρουαρίου, μεταφέροντας κυρίως Γερμανούς επισκέπτες, ενώ μια συνεχή ροή της επιβατικής κίνησης θα παρατηρηθεί κατά τα τέλη Μαρτίου με καθημερινές προσεγγίσεις κρουαζιερόπλοιων στο λιμάνι του νησιού έως και τον επόμενο Δεκέμβριο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για το 2016 νεότευκτα κρουαζιερόπλοια θα προσεγγίσουν την ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου και της Αδριατικής όπως το KONINGSDAM της Holland America Line, το CRYSTAL ESPRIT της Crystal Cruises, το VIKING SEA της Viking Ocean Cruises, το SEVEN SEAS EXPLORER της Regent Seven Cruises, το SIRENA της Oceania Cruises, ενώ το Λιμάνι της Κέρκυρας θα υποδεχτεί για πρώτη φορά το CARNIVAL VISTA της Carnival Cruises τις 13/8/2016 για μια και μοναδική φορά, το MSC ORCHESTRA της MSC Cruises με 28 προσεγγίσεις, το RHAPSODY και το VISION OF THE SEAS της Royal Caribbean με 24 προσεγγίσεις αλλά και το THOMSON DREAM της Thomson Cruises, το πλοίο που την νέα χρονιά θα ξεκινά τις κρουαζιέρες του από την Κέρκυρα (Home Port) για 12η συνεχή χρονιά.

Στο πλαίσιο αυτό ο Οργανισμός ανακοίνωσε πως θα συνεχίσει και θα εντείνει την προσπάθειά του για την προβολή της Κέρκυρας ως τουριστικού προορισμού με τη ενεργή συμμετοχή του σε διεθνείς φορείς και οργανισμούς όπως είναι η MEDCRUISE, η CLIA, ο ESPO κλπ.

Πηγή: corfupress.com

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης