Τις επόμενες μέρες, θα εγκαινιαστεί στο ναυπηγείο της Oceanco στο Ρότερνταμ, ένα από τα πιο σύγχρονα, προηγμένα και πολυτελή γιοτ στον κόσμο. Πρόκειται γα το Y708, το οποίο ήδη έχει χαρακτηριστεί από τους ειδικούς και ως πλωτό παλάτι.

Το megayacht, μήκους 85,6 μέτρων, σχεδιάστηκε από τον Ρώσο Igor Lobanov, με το κόστος του να ξεπερνά τα 150 εκατομμύρια ευρώ. Θα είναι διαθέσιμο από την Πρωτοχρονιά προς ενοικίαση, προσφέροντας στους πάμπλουτους επιβάτες ανέσεις ανώτερες πεντάστερων ξενοδοχείων. Στα τέσσερα συνολικά καταστρώματα του, διαθέτει μεταξύ άλλων βιβλιοθήκη, σούσι μπαρ, αλλά και ειδική αίθουσα όπου θα μπορεί να πάει κάποιος και να απολαύσει τα πούρο του από την συλλογή, με ένα μπουκάλι σαμπάνια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Oceanco Y708 έχει σχεδιαστεί με βάση τρεις αρχές (κίνηση, κομψότητα, ιδιωτική ζωή). Ο Lobanov χρησιμοποίησε ειδικές γλυπτές επιφάνειες για να μεταδώσει την κίνηση, δυναμικό στιλ ώστε να προσδώσει την κομψότητα και χώρους με κρυφές διόδους, ώστε να διαφυλάξει την ιδιωτική ζωή των επιβατών.

Στο κατώτερο κατάστρωμα βρίσκεται μια master σουίτα, μια VIP και τέσσερις ακόμα, εκτός φυσικά αυτές του πληρώματος. Στην πρύμνη είναι μια μεγάλη πισίνα, η οποία έχει την μοναδική ικανότητα να μετατρέπεται σε ελικοδρόμιο, με τους χώρους για μικρά φουσκωτά και τα jet-ski να είναι επίσης κρυφοί, ώστε να μην «χαλάνε» την εικόνα του σκάφους.

Το εντυπωσιακότερο όλων όμως, είναι ότι το απίστευτο αυτό megayacth, έχει κατασκευαστεί με τις πιο αυστηρές περιβαλλοντικές προδιαγραφές της Lloyd’s Register, ώστε να ρυπαίνει όσο το δυνατόν λιγότερο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης