Πόλο έλξης για στιγμές χαλάρωσης και αποδράσεις δροσιάς κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού θα αποτελέσουν και εφέτος αρκετές παραλίες της Αττικής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο κείμενο που ακολουθεί παρατίθενται -ενδεικτικά- 10 προτάσεις από όμορφα σημεία της Αττικής, όπου η πρόσβαση είναι ελεύθερη για κατοίκους και επισκέπτες της πρωτεύουσας, και άλλα όπου απαιτείται η καταβολή εισιτηρίου.

Αναλυτικά οι παραλίες χωρίς εισιτήριο εισόδου:

Σχινιάς

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από τις μεγαλύτερες παραλίες της Αττικής, περίπου 45 λεπτά από το κέντρο της Αθήνας. Πανέμορφη αμμουδιά μέσα σε πυκνό πευκοδάσος που φθάνει έως τη θάλασσα. Το δάσος ανήκει στην ευρύτερη περιοχή του Εθνικού Πάρκου του Σχινιά, που προστατεύεται από το δίκτυο Natura 2000. Η θάλασσα είναι καθαρή και το περιβάλλον πολύ όμορφο. Η περιοχή διαθέτει πολλές καφετέριες, ταβέρνες και υποδομές για θαλάσσια σπορ.

Μικρό Καβούρι – Μεγάλο Καβούρι

Στη Βουλιαγμένη, σε ωραία τοποθεσία με πολύ πράσινο. Το Μικρό Καβούρι βρίσκεται μπροστά από το ξενοδοχείο «Divani Apollon Palace», διαθέτει άμμο και ρηχά ζεστά νερά. Το Μεγάλο βρίσκεται στην όμορφη περιοχή της μικρής χερσονήσου Καβούρι λίγο πριν από τη Βουλιαγμένη, διαθέτει παραλίες με άμμο και άλλες με πέτρες. Επιλογές για καφέ, γλυκό ή φαγητό υπάρχουν πολλές.

Λεγρενά

Μεγάλη παραλία, λίγο πριν από το Σούνιο. Η απόσταση είναι μεγάλη, αλλά μας αποζημιώνει το γεγονός ότι δεν γεμίζει με κόσμο. Ψιλή άμμος και τιρκουάζ νερά σαν να βρισκόμαστε σε νησί.

Ψάθα – Αλεποχώρι

Στη δυτική ακτή της Αττικής, στον Κορινθιακό κόλπο. Η παραλία της Ψάθας είναι μεγαλύτερη, ανοικτή, με ωραία θέα και πευκοδάσος από πίσω.

Η παραλία του Αλεποχωρίου έχει περισσότερες υποδομές, αλλά και περισσότερο κόσμο.

Αναλυτικά οι παραλίες με εισιτήριο εισόδου:

Yabanaki στη Βάρκιζα

Κοντά στην Αθήνα, με λεπτή άμμο και ρηχά νερά, γήπεδα αθλοπαιδιών και δυνατότητα για θαλάσσια σπορ, με καφετέριες, μπαρ, εστιατόρια, νεροτσουλήθρες, ιδανική για οικογένειες.

Τιμές εισόδου:
Δευτέρα – Παρασκευή: 5 ευρώ
Σαββατοκύριακα & Αργίες: 6 ευρώ
Μειωμένο: 3,5 ευρώ
Παιδιά έως 6 ετών: δωρεάν
Πάρκινγκ: δωρεάν

Ακτή ΕΟΤ Βουλιαγμένης

Αμμώδης και ρηχή, με ωραία καθαρά νερά όλων των αποχρώσεων του τιρκουάζ. Το εισιτήριο είναι αρκετά οικονομικό, υπάρχουν πολλές παροχές, γήπεδα και παιδικές χαρές.

Είσοδος: 4 ευρώ (η παροχή ομπρέλας – ξαπλώστρας είναι δωρεάν).

Αστέρας Βουλιαγμένης

Η περίφημη κοσμοπολίτικη πλαζ του αθηναϊκού τζετ σετ. Μοντέλα, ηθοποιοί, τηλεπαρουσιάστριες και celebrities, όλοι περνούν από εδώ.

Τιμές:
Είσοδος μέχρι 31/5
Δευτέρα – Παρασκευή

  • Ενήλικες: 10 ευρώ
  • Παιδιά (5 – 12 ετών): 5 ευρώ

Σαββατοκύριακο & Αργίες:

  • Ενήλικες: 15 ευρώ
  • Παιδιά (5 – 12 ετών): 5 ευρώ

Grand Beach Lagonissi

Από τις πιο εντυπωσιακές οργανωμένες παραλίες της Αττικής. Πρόκειται για έναν μεγάλο κόλπο με άμμο μέσα – έξω και ωραία νερά, με μπαρ που επιπλέει στη μέση του κόλπου και ωραία μουσική.
 

Τιμές:
Δευτέρα – Παρασκευή

  • Ενήλικες: 8 ευρώ
  • Παιδιά έως 6 ετών: δωρεάν (το ίδιο ισχύει και για τις αργίες)
  • Έως δύο παιδιά 6 – 12 ετών: δωρεάν
  • Πάνω από δύο παιδιά 6-12 ετών: 4 ευρώ

Σαββατοκύριακο & Αργίες:

  • Ενήλικες: 17 ευρώ
  • Παιδιά 6 – 12 ετών: 7 ευρώ

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης