Υπάρχουν φορές που τα λόγια είναι περιττά για ορισμένα δημιουργήματα των ναυπηγείων. Κατασκευάζουν σκάφη πέρα από κάθε φαντασία, που μπορούν να τα απολαύσουν ελάχιστοι άνθρωποι στον κόσμο, αλλά θαυμάζουμε όλοι μας και σίγουρα ο καθένας θα ήθελε να βρίσκεται έστω και για λίγες ώρες πάνω στα καταστρώματα του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Admiral 54 της Sea Force One ανήκει στην κατηγορία των mega-yacht και δεν είναι τυχαίο ότι το 2009 βραβεύτηκε ως το καλύτερο όλων στο διεθνή διαγωνισμό «Superyacht Awards». Ο Ιταλός σχεδιαστής Luca Dini κέρδισε το στοίχημα που είχε βάλει με το εαυτό του και παρουσίασε ένα απίστευτο σκάφος με έντονες αεροδυναμικές γραμμές και επιθετικό προφίλ, που τονίζεται από το χρωματικό συνδυασμό του μαύρου και του γκρι.

Εκτείνεται σε τέσσερα καταστρώματα, με το μοναδικό και μίνιμαλ design να είναι επιλογή του ιδιοκτήτη Raffaele Costa, ο οποίος είχε ζητήσει κάτι πέρα από τα συνηθισμένα. Μπαίνοντας στους εσωτερικούς χώρους του Admiral 54 δεν μπορεί να μην θαυμάσεις το θόλο στην καμπίνα των VIP, την αιώρα που κρέμεται στο κεντρικό σαλόνι, τα δεκάδες έργα τέχνης, τις φωτιζόμενες σκάλες, το γλυπτό που δείχνει ένα μετεωρίτη ή τον παπαγάλο, κατασκευασμένο από ατσάλι που φιλοτέχνησε ο Paul Smith τη δεκαετία του 1970!!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αισθητική είναι απαράμιλλη σε κάθε χώρο, σε κάθε σημείο, σε κάθε λεπτομέρεια. Ένα απίστευτο σκάφος που δεν θυμίζει τίποτα από όσα έχουμε δει μέχρι στιγμής. Φυσικά, δεν χρειάζεται να αναφερθούμε στις τραπεζαρίες, τα μπάνια, τους χώρους χαλάρωσης, την πισίνα, το γυμναστήριο, τα καθιστικά μέσα και έξω ή τα μπαρ.

Ο πολυεκατομμυριούχος ιδιοκτήτης, έχει προσλάβει ακόμα και έναν από τους κορυφαίους νέους σεφ, τον Antonino Barracco, προσφέροντας στους φίλους του τη δυνατότητα να γευτούν τα καλύτερα εδέσματα. Κυβερνήτης του σκάφους είναι ο Luca Gottardi, με το πλήρωμα να αποτελείται συνολικά από 13 άτομα.

Το 53,77 μέτρων σκάφος μπορεί να φιλοξενήσει έως 10 επιβάτες στις υπερ-πολυτελείς καμπίνες του και τροφοδοτείται από πετρελαιοκινητήρες, συνολικής ισχύος 4.520 ίππων, με την ταχύτητα να αγγίζει τους 18 κόμβους.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης