Του Βασίλη Γ. Σαρημπαλίδη
saribal@otenet.gr

Οι περισσότεροι έχουν την αίσθηση πως τα γνωστά στους περισσότερους Jet Ski, είναι ιδανικά για να κάνεις τη βόλτα σου κοντά στην παραλία. Άλλοι πάλι ακούγοντας τη λέξη Jet Ski… εκνευρίζονται καθώς η φασαρία που κάνουν και ιδίως του καλοκαιρινούς μήνες ενοχλεί σε μέγιστο βαθμό τους λουόμενους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην πραγματικότητα όμως αυτά τα… μηχανάκια της θάλασσας έχουν απεριόριστες δυνατότητες και κυρίως όταν αναφερόμαστε σε αυτά που έχουν κατασκευαστεί τα τελευταία χρόνια. Ένα μεγάλο ποσοστό των ανθρώπων που ασχολείται με το συγκεκριμένο σπορ, δεν περιμένει το καλοκαίρι για να κάνει τη βόλτα του. Το αντίθετο θα έλεγα. Περιμένει το… χειμώνα για να βγει στα ανοιχτά, να πάει γρήγορα, να ευχαριστηθεί με ένα ξεχωριστό τρόπο, αυτό που τον γεμίζει όσο τίποτα άλλο. Δεν είναι λίγες οι φορές που φίλοι με τρέλα για τα Jet Ski συγκεντρώνονται και οργανώνουν ταξίδια-εκδρομές, κάνοντας αυτό που για κάποιους άλλους φαντάζει αδιανόητο. Να σημειώσουμε εδώ πως τα συγκεκριμένα «σκάφη» μπορούν να ταξιδέψουν σε μεγάλες αποστάσεις για δύο λόγους. Πρώτον, γιατί έχουν μεγάλα ντεπόζιτα και δεύτερον, διότι οι ελληνικές θάλασσες (εξαιτίας των βραχονησίδων) το επιτρέπουν. (τα Jet Ski βάσει νομοθεσίας δεν μπορούν να απομακρύνονται πολλά μίλια από την στεριά).


Το ταξίδι…
Έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που μία ομάδα φίλων πραγματοποίησε το ταξίδι, Πάχη Μεγάρων, Παλαιά Επίδαυρος, Λουτρά Ωραίας Ελένη με επιστροφή και πάλι στην Πάχη… Καμιά 15αριά Jet Ski, λίγο παραπάνω ο αριθμός των αναβατών (υπήρχαν και δικάβαλα) και συνολικά 70-80 ναυτικά μίλια… Τη μέρα εκείνη η θάλασσα ήταν πραγματικά λάδι, οπότε ο αριθμός των μιλίων φάνταζε… βούτυρο στα «τέρατα» που ξεχύθηκαν στα ανοιχτά δημιουργώντας ένα μοναδικό θέαμα αλλά ταυτόχρονα και ένα εκκωφαντικό ήχο.  Να σημειώσω πως τα περισσότερα με ιπποδυνάμεις 250-300 άλογα «έσκιζαν» στην κυριολεξία το νερό καλύπτοντας σε απίστευτο χρόνο τις αποστάσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την Παλαιά Επίδαυρο στα Λουτρά Ωραίας Ελένης…
Η παρέα, ξεκίνησε το ταξίδι στις 12 το μεσημέρι (το ραντεβού ήταν για τις 9 το πρωί) και όπως μπορείτε να φανταστείτε δεν χρειάστηκε και πολύ ώρα για να… δέσουν τα «σκάφη» στο λιμάνι της Παλαιάς Επιδαύρου που ξαφνικά, εκείνη την χειμερινή όμορφη μέρα, γέμισε από ζωή. Οι Jetάδες (έτσι αποκαλούνται οι φίλοι του Jet Ski) έκαναν την πρώτη στάση για καφέ, είπαν τα ανέκδοτα τους, γέλασαν, πείραξε ο ένας τον άλλο και μετά από 1-2 ώρες συνέχισαν το ταξίδι τους. Παραλία, παραλία, και με πολύ παιχνίδι στην πορεία έφτασαν στο Λουτρά Ωραίας Ελένης. Τα Jet ski «πάρκαραν» σχεδόν πάνω στο κύμα, εκεί όπου κάθισαν για να γευματίσουν οι… εκδρομείς καθώς ο ταβερνιάρης δημιούργησε ένα μοναδικό σκηνικό με καθίσματα και καρέκλες πάνω στα βότσαλα!!!

Παιχνίδι και… τέλος!!!
Μετά το φαγητό ήρθε και το παιχνίδι και αμέσως μετά (δυστυχώς) ο δρόμος της επιστροφής… Κάποιοι προμηθεύτηκαν καύσιμα κάποιοι άλλοι όχι. Τα Jet Ski άρχισαν να διανύουν το παραλιακό μέτωπο από την Κόρινθο μέχρι την Πάχη Μεγάρων. Το ταξίδι είχε τελειώσει αλλά οι αναμνήσεις είχαν αποτυπωθεί… Κρίμα που το επόμενο ταξίδι που συζητιόταν (για Πόρο) δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ. Ίσως στο μέλλον…

Παρακάτω μπορείτε να δείτε φωτογραφίες από έναν διαφορετικό κόσμο ανθρώπων που ασχολείται με το θαλάσσιο αυτό σπορ. Αυτούς που πριν από καιρό είχαν κάνει ένα από τα πιο όμορφα ταξίδια!!!!

Δείτε παρακάτω το video από το ταξιδιωτικό με Jet Ski…


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ: ΠΑΧΗ – ΠΑΛΑΙΑ ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ – ΛΟΥΤΡΑ ΩΡΑΙΑΣ ΕΛΕΝΗΣ – ΠΑΧΗ

Η παρέα έχει αρχίσει σιγά, σιγά να μαζεύεται…

Ένα, ένα τα Jet Ski μπαίνουν στη θάλασσα…

Ο σημερινός πρόεδρος της λέσχης ΕΛΤ, Κώστας Ζωγράφος, ετοιμάζεται ψυχολογικά για το ταξίδι!!!

Ζέσταμα πριν από το ταξιδιωτικό…

Ο Τάσος Σχοινάς προετοιμάζει το σκάφος του…

Τρέιλερ, στολές, ετοιμασίες…

Το Yamaha SHΟ των 280 ίππων περιμένει στο γκαράζ… Πρώτα πρέπει να το ελέγξουμε, να βάλουμε κάμερες, σωστικά και μετά να… πάμε στη γλύστρα για να το ρίξουμε…

Συζήτηση για το ποια πορεία θα ακολουθήσουμε…



Το χαμόγελο τα λέει όλα!!!

Το αδιαχώρητο στη γλύστρα της πάχης Μεγάρων…

Ένας, ένας μπαίνει στη θάλασσα και περιμένει…

“Έλα να σου μάθω πως να οδηγείς…”

Θάλασσα.. λάδι!!!

Με τέτοια νερά ταξιδεύεις και μέχρι την Κρήτη…

Δέσιμο στο λιμάνι της Παλαιάς Επιδαύρου..,.

Ο Παντελής Πολίτης προσπαθεί να κάνει.. σάλτο για να βγει έξω!!!

Το ένα Jet δεμένο με το άλλο…

Έτοιμοι για… αναχώρηση!

Οι πιτσιρικάδες τρελάθηκαν και μαζύετηκαν να δουν τι γίνεται!!!!

“Κάτσε να σε… κουμπώσω”

Έλεγχος πριν από το ταξίδι…

Καφεδάκι στην Παλαιά Επίδαυρο…

O Τάσος Παπαδόπουλος κάτι ψάχνει, αλλά τι;

Ο Παναγιώτης Πούντος σε βαθειά

Άλλος ντύνεται και άλλος παίζει με το κινητό!!!!

Σαν πολύ δεν καθίσαμε…

Ο Σωτήρης Γκαλέτσης αντί να ετοιμάζεται για αναχώρηση, χαζολογάει!!!

Τάσος Σχοινάς (αριστερά) και Νίκος Φούκας μπέρδεψαν τους εαυτούς τους για… μοντέλα!


Στάση για φαγητό στα Λουτρά Ωραίας Ελένης…


Yamaha, Kawasaki, Sea Doo… Από όλα τα καλά έχει ο.. μπαξές!!!!

«Παρκάρισμα» πάνω στο κύμα…

Οι παραγγελίες πάνε σύννεφο…

Και τώρα που φάγαμε άντε να γυρίσουμε… Ακόμα και τα σκυλιά έχουν γλαρώσει..

Ο… «Κλειδαράς» (αριστερά) με τον άνθρωπο της ημέρας, Κωνσταντινίδη. Ο τελευταίος έπεσε με τα ρούχα στη θάλασσα και καθόταν επί μία ώρα πάνω από την ψησταριά για να στεγνώσει!!!!

Κάποια (αεροπλάνα) σκίζουν τον αέρα και κάποια άλλα (Jet Ski) τη θάλασσα…

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης