Του Βασίλη Σαρημπαλίδη

       

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


Το νησί του Πόρου είναι ένας σχετικά κοντινός προορισμός από την Αθήνα και η γεωγραφική του Τέτοια ταξιδιωτικά δεν τα κάνεις κάθε μέρα…τοποθεσία σε συνδυασμό με τις τουριστικές υποδομές που διαθέτει, προσελκύει χιλιάδες επισκέπτες χειμώνα – καλοκαίρι.    
  
Η πρόσβαση είναι εύκολη ακόμα και με αυτοκίνητο καθώς μπορείς να περάσει στο νησί χρησιμοποιώντας καραβάκι ή πλοίο από την πλευρά του Γαλατά.

Η διαδρομή προς τα Μέθανα είναι πολύ ευχάριστη...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Νέα έκδοση Navara, νέοι… προορισμοί

Αυτή τη φορά θελήσαμε να κάνουμε ένα διαφορετικό ταξιδιωτικό το μήνα Νοέμβριο χρησιμοποιώντας ξηρά και… θάλασσα. Ξεκινήσαμε από την Αθήνα με τη νέα έκδοση του Nissan Navara το οποίο φέρει Η έκδοση Navara N-Guard απευθύνεται σε όσους αναζητούν το ξεχωριστό και έχουν αγάπη με τα χόμπι…την ονομασία N-Guard. Το συγκεκριμένο διαθέτει στοιχεία που το καθιστούν μοναδικό τόσο από πλευράς εμφάνισης όσο και εξοπλισμού όπως για παράδειγμα, συστήματα ασφαλείας, cruise control, δερμάτινα καθίσματα, ηλιοροφή, αυτόματο κιβώτιο, κάμερες κ.ά.

Όλα μαζί συνθέτουν μία εικόνα που μόνο σε… αγροτικό δεν παραπέμπει. Το Navara N-Guard εφοδιάζεται με κινητήρα diesel 2.3 λίτρων ο οποίος αποδίδει 190 άλογα και παράγει 450Nm ροπής. Με λίγα λόγια ταξιδεύεις άνετα, οικονομικά ενώ η δύναμη που έχει σε συνδυασμό με την τετρακίνηση κάνουν οποιαδήποτε εργασία, παιχνιδάκι.

Nissan Navara N-Guard και Yamaha Wave Runner EX Deluxe


Μικρό αλλά απολαυστικό

Πίσω από το Navara «κοτσάραμε» ένα Yamaha Wave Runner EX Deluxe το οποίο «φοράει» έναν τρικύλινδρο κινητήρα χωρητικότητας 1.049 κ.εκ.

Αν και για τους γνώστες τα κυβικά αυτά μπορεί να φαντάζουν λίγα στην πράξη το συγκεκριμένο Jet Ski είναι απολαυστικό, άνετο και δυνατό και μπορεί να ταξιδέψει ακόμα και με τρία άτομα.

Δείτε το video με το ταξιδιωτικό που κάναμε στον Πόρο και αφήστε τη φαντασία σας να ταξιδέψει…

Αθήνα – Μέθανα – Πόρος…

Έτσι λοιπόν, με Navara και… Yamaha κατευθυνθήκαμε οδικώς στα Μέθανα όπου εκεί «ρίξαμε» στη Σε μία μέρα μπορείς να ξεφύγεις τελείως από τη ρουτίνα της καθημερινότηταςθάλασσα το Wave Runner για να συνεχίσουμε την πορεία μας, αυτή τη φορά εν πλω, μέχρι τον Πόρο. Κάναμε στάση στο νησάκι Δασκαλιό, όπου το 2002 ο ΕΟΤ το χρησιμοποίησε σε διαφημιστική καμπάνια.

Στη συνέχεια επισκεφτήκαμε την περιοχή Μοναστήρι, κάναμε στάση για φαγητό και… παγωτό στη Χώρα και επιστρέψαμε και πάλι στα Μέθανα. Μετά το απαραίτητο… παιχνίδι στη θάλασσα φορτώσαμε το Yamaha στο ιαπωνικό pick up και επιστρέψαμε στην Αθήνα έχοντας ζήσει μία μαγευτική και γεμάτη μέρα και μάλιστα λίγο πριν τον Χειμώνα.

Δεν υπάρχει πιο ευχάριστο πράγμα από το να οδηγείς και να έχεις δίπλα σου τη θέλασσα...
Δίπλα στις ιαματικές πηγές Μεθάνων

Το Yamaha EX Deluxe εφοδιάζεται με έναν κινητήρα 1.049 κ.εκ.

Αν δεν κοιτάξεις πίσω σου δεν καταλαβαίνεις ότι τραβάς κάτι με το Navara
Τα Μέθανα βρίσκονται 170 χλμ. από την Αθήνα...
Η έκδοση N-Guard έχει κάποια πολύ χαρακτηριστικά στοιχεία..
Τα νερά στο λιμάνι των Μεθάνων έχουν έναν ιδιαίτερο χρωματισμό...
Στάση στο Δασκαλιό (απέναντι από τον Πόρο). Η εικόνα μιλά από μόνη της...
Νοέμβριος, θάλασσα, παγωτό...
Και λίγο χαλάρωμα στην επιστροφή δεν... βλάπτει

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης