Του Βασίλη Γ. Σαρημπαλίδη

     

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


Στην Ελλάδα υπάρχουν πολλές εταιρείες που κατασκευάζουν ταχύπλοα σκάφη, όχι μόνο ποιοτικά αλλά και… σκληροτράχηλα. Ένα εντυπωσιακό από κάθε πλευρά τέτοιο σκάφος έχει στα χέρια του εδώ και έξι περίπου μήνες το Ελληνικό Εδώ και 6 περίπου μήνες έχει αυτό το Σκάφος  Ανορθόδοξου Πολέμου το Πολεμικό ΝαυτικόΠολεμικό Ναυτικό. Το συγκεκριμένο αναπτύχθηκε μέσω του προγράμματος «ΩΚΥΑΛΟΣ» (έτσι ονομάζεται και το σκάφος), λέξη που μεταφράζεται ως ένα σκάφος που κινείται πολύ γρήγορα στη θάλασσα.

Το… κακό (οπτικά και όχι… μόνο) ταχύπλοο κατασκευάστηκε από ελληνικές εταιρείες και χρησιμοποιείται από τη Μονάδα Υποβρυχίων Καταστροφών του Πολεμικού Ναυτικού.          

Πάρτε μία γευση από το ελληνικό ταχύπλοο σκάφος που έχουν στα χέρια τους οι ΟΥΚάδες..

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φουλ… εξοπλισμένο
Το πρωτότυπο αυτό αλουμινένιο σκάφος, έχει μήκος κοντά στα 14 μέτρα και μπορεί να φιλοξενήσει 4 ΟΥΚάδες αναπτύσσοντας πολύ μεγάλες ταχύτητες στο νερό. Ένα από τα πλεονεκτήματά του είναι η δυνατότητα που έχει να επιχειρεί κάτω από ακραίες καιρικές συνθήκες.

Διαθέτει ρομποτικό σύστημα έδρασης, κίνησης, κατεύθυνσης, τηλεχειρισμού και σκόπευσης για πυροβόλο έως 0,50 cal (τύπου Browning).

Το ΩΚΥΑΛΟΣ στο θάλασσα... Έτσι λεγόταν το σκάφος του Οδυσσέα στο Ομηρικό έπος
Το ΩΚΥΑΛΟΣ αναπτύσσει πολύ μεγάλες ταχύτητες στην θάλασσα...
Παντός καιρού και εξοπλισμένο με όλα τα τελευταίας τεχνολογίας συστήματα είναι το ελληνικό σκάφος...
Το ΩΚΥΑΛΟΣ εκτός... νερού!!!

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης