Οι εταιρείες κατασκευής σκαφών και ειδικότερα αυτές των αγωνιστικών ιστιοπλοϊκών, τα τελευταία χρόνια έχουν κάνει τεράστια βήματα προόδου, εφαρμόζοντας προηγμένες τεχνολογίες στην κατασκευή. Το Safran είναι το πρώτο ωστόσο, που έχει καρίνα από τιτάνιο, μειώνοντας σημαντικά το βάρος και αυξάνοντας τις επιδόσεις και την αξιοπιστία.

Το πρωτοποριακό σκάφος open 60, έκανε πρεμιέρα στον αγώνα «2012 Round Britain», ωστόσο η καρίνα τιτανίου πρόδωσε το πλήρωμα. Παρότι, είχε πολυδιαφημιστεί για την προηγμένη τεχνολογία, δεν άντεξε τις πιέσεις στη θάλασσα και έσπασε, με αποτέλεσμα η ομάδα να εγκαταλείψει τον αγώνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Άμεσα, κλήθηκαν ειδικοί και μηχανικοί να αναλύσουν τη σπασμένη καρίνα, η οποία είχε σχεδιαστεί και αναπτυχθεί για να αντέχει κάθε πίεση. Έπειτα από ενδελεχείς έρευνες, αποφάνθηκαν ότι έσπασε από τα ιδιαίτερα δυνατά χτυπήματα που δέχθηκε. Ο πρόεδρος της ομάδας όμως, δήλωσε ότι αυτή η αποτυχία θα οδηγήσει σε περαιτέρω εξέλιξη, σχεδιάζοντας μια νέα καρίνα επίσης από τιτάνιο, αφού πρόκειται για το μέλλον της ιστιοπλοΐας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης