Το ιστιοφόρο «Safari» με τους… Κρητικούς θαλασσοπόρους έφτασε στην Καραϊβική θάλασσα σήμερα μετά από ένα πολυήμερο ταξίδι.Ο κυβερνήτης Γιώργος Νικολαϊδης μαζί με τους Παναγιώτη Κρέμη, Κυριακή Μαραζάκη, Γιάννη Δεικτάκη και Nicholas Buttermilch αναχώρησαν στις 4 Νοεμβρίου από το λιμάνι του Ηρακλείου της Κρήτης με προορισμό την… Καραϊβική. 

Αρχικά έκαναν μία εξαήμερη στάση στην Αθήνα για τεχνικό έλεγχο και συντήρηση του πλοίου και στις 10 Νοεμβρίου αναχώρησαν για το μακρινό ταξίδι των 4.000 ναυτικών μιλίων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη συνέχεια το ιστιοφόρο διασχίζοντας τον Ισθμό της Κορίνθου, περνώντας το Ρίο – Αντίριο και τα νησιά του Ιονίου πελάγους έφτασαν σε λιμάνι της Σικελίας για μία μικρή στάση για ανεφοδιασμό.


Συνεχίζοντας το ταξίδι τους, στις 25 Νοεμβρίου, έκαναν μία στάση στην Μαγιόρκα για ανεφοδιασμό και συντήρηση του ιστιοφόρου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αμέσως μετά, ξεκίνησαν την πορεία τους για την Καραϊβική περνώντας από το στενό του Γιβραλτάρ και διασχίζοντας τον Ατλαντικό Ωκεανό έφτασαν σήμερα στην θάλασσα της Καραϊβικής και στο νησί Μπαρμπάντος όπου ήταν και ο προορισμός τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ταξίδι τους διήρκησε 49 ημέρες!

Πηγή: cretapost.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης