Εξωτικό. Αυτή είναι η λέξη που μπορεί να χαρακτηρίσει το τελευταίο δημιούργημα του ναυπηγείου Vitters. Φέρνοντας στον νου εικόνες από άλλες εποχές, το Marie είναι το καμάρι της ολλανδικής εταιρείας, συνδυάζοντας την υπερσύγχρονη αισθητική με το ρετρό στιλ.

Το ιστιοφόρο, μήκους 54,6 μέτρων, είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο, με τα καταστρώματα να διαθέτουν ξύλο και τον εξαρτισμό να είναι από ανθρακόνημα. Οι μεγάλες γυάλινες επιφάνειες και η επιθετική κλίση της ατράκτου προσδίδουν επιπλέον κομψότητα στην εικόνα του σκάφους. Το συνολικό εμβαδόν είναι στα 1.445 τ.μ., με την πρύμνη να περιλαμβάνει δύο καθιστικά με τραπεζαρία, σαλόνι και πιλοτήριο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι χώροι του εσωτερικού είναι υψηλής αισθητικής, με τους σχεδιαστές των εταιρειών Hoek Design και David Easton Inc. να έχουν δώσει τον καλύτερο τους εαυτό. Καναπέδες με κόκκινο χρώμα, επιπλοσυνθέσεις, υψηλή ποιότητα υλικών, έργα τέχνης, ακόμα και πιάνο κοσμούν τους υπερπολυτελείς χώρους. Για τη διαχείριση του σκάφους υπάρχουν 7 άτομα, με τις επιπλέον τέσσερις καμπίνες να προσφέρουν στους επιβάτες ανέσεις πεντάστερου ξενοδοχείου.

Το Vitters Marie δεν είναι φυσικά σκάφος επιδόσεων. Δεν κινείται με εντυπωσιακές ταχύτητες, αλλά μπορεί να ταξιδέψει ακόμα και κάτω από δύσκολες συνθήκες στον ωκεανό, διασχίζοντας τεράστιες αποστάσεις χωρίς πρόβλημα. Τα σύγχρονα ιστία κινούν το σκάφος με ταχύτητα έως 17 κόμβους, με τον πετρελαιοκινητήρα της Caterpillar, απόδοσης 1.100 ίππων, να έχει αυτονομία 3.800 ναυτικών μιλίων και μέγιστη ταχύτητα 11.5 κόμβων.

Το σκάφος ενοικιάζεται με την εβδομάδα, με το κόστος να ανέρχεται στα 200.000 δολάρια (εβδομαδιαίως), περιλαμβάνοντας όλες τις ανέσεις και φυσικά το προσωπικό επτά ατόμων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Απολαύστε εδώ το εκπληκτικό Vitters Marie

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης