Δείτε τους καλύτερους προορισμούς για διακοπές με ιστιοπλοϊκό στη χώρα μας!

Οι Παξοί, μια ανάσα από την Κέρκυρα, κερδίζουν συνεχώς περισσότερο φανατικό κοινό. Τα παραταγμένα ιστιοπλοϊκά στη μαρίνα του λιμανιού δημιουργούν μια glamorous essence που λίγα νησιά έχουν, ενώ ο παραλιακός οικισμός του Λόγγου και η μικρή πλην ξεχωριστή Λάκκα κάνουν τη διαφορά! Λατρεμένοι προορισμοί των salers είναι οι παραλίες Αχάι και Γαλάζιο στο δυτικό τμήμα του νησιού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συνδυάζοντας αρμονικά την ιστορία με το πλούσιο φυσικό κάλλος και τον έντονα παραδοσιακό χαρακτήρα της, η Ιθάκη σημειώνει σημαντική τουριστική ανάπτυξη, αποτελώντας must go προορισμό για τους λάτρεις των… πάνω στη θάλασσα (!) διακοπών. Η ανεξήγητη ενέργειά της σπρώχνει τους ιστιοπλόους στο λιμανάκι της πρωτεύουσας του μικροσκοπικού νησιού, το Βαθύ, που κάθε καλοκαίρι κατακλύζεται από κότερα και σκάφη, αλλά και στο γραφικό Κιόνι, meeting point πολυτελών ιστιοπλοϊκών.

Τα Διαπόντια Νησιά, τρεις κουκκίδες στο χάρτη στο βορειότερο τμήμα της νησιωτικής Ελλάδας, πάνω από την Κέρκυρα, είναι κρυφοί παράδεισοι για όσους επιζητούν πλήρη απομόνωση. Δεν είναι γνωστά στο ευρύ κοινό, ωστόσο οι πιο ψαγμένοι και εκλεκτικοί, οι σικ ιστιοπλόοι, τα έχουν ανακαλύψει καιρό τώρα και κάθε καλοκαίρι τα τιμούν με τα πολυτελή yachts τους. Η Ερεικούσα, το Μαθράκι και οι Οθωνοί, διατηρώντας τη γνήσια ομορφιά τους και κόντρα στον μαζικό τουρισμό, διατίθενται ασυζητητί για διακοπές… μοναχικές.

Το νησί της Μπουμπουλίνας και των καπεταναίων ενδείκνυται για διακοπές με ιστιοπλοϊκό. Οι Σπέτσες προσφέρουν αραξοβόλι τόσο στη μαρίνα, στην Πλ. Ποσειδωνίου, όσο και στο Παλιό Λιμάνι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τέλος η Χίος αποτελεί κατεξοχήν προορισμό σκαφάτων καθώς διαθέτει αρκετά λιμάνια όπου δένουν κάθε χρόνο πολυτελή ιστιοπλοϊκά.

Πηγή:athensmagazine

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης