Η «χρυσή» στα 63 κιλά στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο, Ρισάκο Καβάι, από την Ιαπωνία, άλλαξε κατηγορία στο Τόκιο, κάτι που δεν την επηρέασε, αφού σήμερα (5/8) κατέκτησε το δεύτερο χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο στην καριέρα της.

Στον τελικό της κατηγορίας των 57 κιλών στην ελευθέρα πάλη, η Γιαπωνέζα παλαίστρια έκανε επίδειξη δύναμης επικρατώντας με 5-0 της Ιρίνα Κουράτσκινα από τη Λευκορωσία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Κουράτσκινα ταξίδεψε στην Ιαπωνία με τον τίτλο της πρωταθλήτριας Ευρώπης 2021 (Βαρσοβία). Όμως, δεν είχε απαντήσεις απέναντι στην αθλήτρια της οικοδέσποινας των 32ων Θερινών Ολυμπιακών Αγώνων.

Χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η ελληνικής καταγωγής Έλεν Λουίζ Μαρουλίς από τις ΗΠΑ, η οποία στο Ρίο ντε Τζανέο είχε γίνει η πρώτη Αμερικανίδα στην Ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων που κατέκτησε χρυσό μετάλλιο (53κ.) στην ελευθέρα πάλη. Η Μαρουλίς συνέτριψε με 11-0 την Κονγκορζούλ Μπολτσάικχαν από την Μογγολία. Χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε στην κατηγορία των 57 κιλών και η Βουλγάρα Εβελίνα Γκεοργκίεβα Νικόλοβα μετά τη νίκη της με 5-0 επί της Ρωσίδας, Βαλέρια Κόμπλοβα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης