Ο Καναδάς πανηγυρίζει το χρυσό μετάλλιο στο Ολυμπιακό τουρνουά ποδοσφαίρου γυναικών στο Τόκιο, καθώς νίκησε σήμερα στον τελικό στο στάδιο Γιοκοχάμα την ομάδα της Σουηδίας στα πέναλτι με 3-2 (κανονική διάρκεια 1-1).

Οι Σουηδέζες -που κατέκτησαν το αργυρό μετάλλιο και ο Καναδάς το χάλκινο στους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο- προηγήθηκαν με το γκολ της Στίνα Μπλακστένιους (34′), για να ισοφαρίσει οι βορειοαμερικάνες με πέναλτι της Τζέσι Φλέμινγκ στο 67ο λεπτό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το σκορ δεν άλλαξε στα 90 λεπτά και οι δύο ομάδες συνέχισαν τη μάχη τους στην παράταση. Ούτε εκεί υπήρξε κάποια αλλαγή και οι παίκτριες των δύο Ολυμπιακών ομάδων οδηγήθηκαν στη διαδικασία των πέναλτι, όπου η 34χρονη τερματοφύλακας του Καναδά, Στέφανι Λαμπέ, απέκρουσε δύο πέναλτι και χάρισε το χρυσό μετάλλιο στη χώρα της με 3-2.

Να σημειωθεί πως η ομάδα των ΗΠΑ κατάκτησε το χάλκινο μετάλλιο, το έκτο στις επτά παρουσίες της στους Ολυμπιακούς αγώνες, από το 1996 που το άθλημα εισήχθη στη διοργάνωση και σε επίπεδο Γυναικών. Στον αγώνα για τις θέσεις 3-4 το συγκρότημα του Βλάτκο Αντονόφσκι νίκησε με το θεαματικό 4-3 την Αυστραλία στο «Kashima Soccer Stadium», πιο εύκολα απ΄ ό,τι δείχνει το τελικό σκορ.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Οι συνθέσεις των ομάδων του τελικού:

Σουηδία: Λίνταλ, Γκλας, Ερικσον (75′ Αντερσον), Ασλάνι, Γιάκομπσον (75′ Μπένισον), Μπλακστένιους, Ιλεστεντ, Μπγιορν, Αντζελνταλ (75′ Χάρτιγκ), Σέγκερ, Ρόλφο.

Καναδάς: Λαμπέ, Τσάπμαν, Μπιουκάναν, Κουίν (45′ Γκρόσο), Λόρενς, Σκοτ, Σινκλέρ (85′ Χουϊτέμα), Τζάιλς, Πρινς (63′ Ρόουζ), Μπέκι (45′ Λεόν), Φλέμινγκ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης