Η Χεντ Ζάζα έγραψε ιστορία το Σάββατο στο Τόκιο, καθώς έγινε η νεότερη αθλήτρια που λαμβάνει μέρος στους 32ους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Συγκεκριμένα η παίκτρια του πινγκ πονγκ από τη Συρία, που είναι μόλις 12 ετών, αντιμετώπισε σήμερα την 39χρονη Λιου Τζια, η οποία συμμετείχε για έκτη φορά σε Ολυμπιακούς αγώνες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Και μπορεί η Ζάζα να ηττήθηκε από την αντίπαλό της αλλά αναμφίβολα και μόνο το γεγονός ότι συμμετείχε στη διοργάνωση σε αυτήν την ηλικία συνιστά τεράστια επιτυχία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η 12χρονη αθλήτρια της επιτραπέζιας αντισφαίρισης ήταν και σημαιοφόρος της Συρίας στην τελετή έναρξης.

Η Χεντ Ζάζα έγινε η νεότερη αθλήτρια στους Ολυμπιακούς Αγώνες, μετά την 11χρονη Μπεατρίς Χούστιου που είχε λάβει μέρος στο καλλιτεχνικό πατινάζ, στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς αγώνες του 1968.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο νεαρότερος αθλητής που έχει συμμετάσχει ποτέ στο κορυφαίο αθλητικό ραντεβού παραμένει ο αθλητής της γυμναστικής Δημήτριος Λούνδρας.

Ήταν 10 ετών όταν μετείχε στους πρώτους σύγχρονους Ολυμπιακούς αγώνες, το 1896, κατακτώντας μάλιστα το χάλκινο μετάλλιο, στο ομαδικό. 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης