Της Λυδίας Καραθανάση

Το καλοκαίρι φτάνει σιγά σιγά στο τέλος του…όχι όμως και η όρεξη για βουτιές και φαγητό δίπλα στο κύμα! Ξύπνησες στην Αθήνα, όχι απαραίτητα από επιλογή! Υπό τους ήχους του «Καλοκαιρινές διακοπές», με ένα σακίδιο στην πλάτη, και την καλύτερή του διάθεση, μπορεί κανείς να κάνει κοντινές εξορμήσεις εκτός Αττικής και μέσα σε σαράντα λεπτά να απολαμβάνει τη θάλασσα. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ομάδα Argosaronikos μιλάει στη «Ζούγκλα» για τους κρυμμένους θησαυρούς του Αργοσαρωνικού και μας αποκαλύπτει τις καλύτερες παραλίες για να κλείσουμε ή και να ανοίξουμε την καλοκαιρινή σεζόν.

Πόσο απέχει η πιο κοντινή και πόσο η πιο μακρινή «απόδραση» για μία βουτιά;

Αίγινα και Αγκίστρι είναι η πιο κοντινή «απόδραση», σε 40′-45′ με τα ταχύπλοα πλοία της γραμμής. Είναι μεγάλη υπόθεση να ξυπνάς σπίτι σου στην Αθήνα το καλοκαίρι και να μπορείς μέσα σε λίγες ώρες να κολυμπάς στις φανταστικές ακτές αυτών των νησιών. Μιλάμε για τον ίδιο χρόνο που θα ήθελες για να πας σε μια αξιοπρεπή παραλία της Αττικής οδικώς. Η πιο μακρινή απόδραση του Αργοσαρωνικού, είναι οι Σπέτσες, στις οποίες φτάνουμε σε 2 ώρες και 15′ με ταχύπλοο ή 3 ώρες αν επιλέξουμε να πάμε οδικώς μέχρι την Κόστα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αίγινα - Λιμάνι

Ποιες είναι κατά τη γνώμη σας οι πέντε καλύτερες παραλίες;

Με τυχαία σειρά και με έναν κόμπο στο στομάχι για αυτές που θα αποκλείσουμε, οι πέντε αγαπημένες μας είναι: Η Μονή στην Αίγινα, η Απόνησος στο Αγκίστρι, η Βαγιωνιά στον Πόρο, η Αγία Παρασκευή στις Σπέτσες και ο Άγιος Νικόλαος στην Ύδρα.

Αίγινα - Μονή

Αγκίστρι-Απόνησος

Σπέτσες - Παλιό Λιμάνι

Ύδρα - Λιμάνι

Τι σας λένε οι αναγνώστες σας;

Ο κόσμος αγαπάει τον Αργοσαρωνικό και αυτό φαίνεται στα likes και στα σχόλια των δημοσιεύσεων μας στα social, αλλά και στα μηνύματα που λαμβάνουμε. Παραδοσιακά άλλωστε και λόγω της κοντινής τους απόστασης, είναι τα νησιά με τα οποία ανοίγει η καλοκαιρινή σεζόν για τους κατοίκους της Αττικής
αλλά και το αποκούμπι μας, εκείνα τα τελευταία Σαββατοκύριακα του Αυγούστου και τα πρώτα του Σεπτέμβρη, που αρνούμαστε να δεχτούμε ότι το καλοκαίρι οδεύει προς το τέλος του. Οπότε ο κόσμος έχει αναπτύξει μία
ιδιαίτερη σχέση με τα νησιά του Αργοσαρωνικού, είναι δεμένος συναισθηματικά.

Υπάρχουν βέβαια και οι περιπτώσεις ανθρώπων που δεν είχαν ιδέα τι ομορφιές κρύβουν τα νησιά μας και παρακινήθηκαν να τα επισκεφτούν, βλέποντας τις φωτογραφίες μας. Είναι πολύ ευχάριστο όταν μας λένε ότι
είμαστε η αιτία που πήγαν π.χ. στο Αγκίστρι που μέχρι πρότινoς αγνοούσαν την ύπαρξή του στο χάρτη και ότι πέρασαν τέλεια! Μας βοηθάει να συνεχίσουμε με ακόμα μεγαλύτερο κέφι, αυτό που κάνουμε.

Αγκίστρι - Σκάλα - Άγιοι Ανάργυροι

Πόρος - Ρολόι

Ο Αργοσαρωνικός κρύβει θησαυρούς;

Φυσικά και κρύβει θησαυρούς. Θησαυρούς τους οποίους για να εντοπίσουμε και εμείς, χρειάστηκε να περάσουν χρόνια, αρκετές επισκέψεις στα νησιά και φυσικά πολύ κουβέντα με τους ντόπιους οι οποίοι αποτελούν μακράν τον καλύτερο τουριστικό οδηγό ενός νησιού.

Ποιοί είναι αυτοί;

Θα τους δώσουμε επιγραμματικά και θα προκαλέσουμε τους αναγνώστες σας να τους ανακαλύψουν διά ζώσης, αφού πραγματικά ό,τι και να πούμε είναι λίγο για τα μέρη αυτά.

Στο Αγκίστρι, τα χωριά Μετόχι και Λιμενάρια και η παραλία Χαλικιάδα στην οποία υπάρχει μια μικρή δυσκολία για να φτάσει κάποιος, αλλά το αποτέλεσμα αποζημιώνει.

Στην Αίγινα το Ελλάνιο Όρος, ο Αρχαίος Ελαιώνας και η Παλιά Χώρα. Στις Σπέτσες η σπηλιά Μπεκίρη και τα αρχαία ευρήματα στους κόλπους της Ζωγεριάς.

Σπέτσες - Ντάπια

Στον Πόρο, η απομονωμένη παραλία του Γερολιμένα και ο Φάρος της Ντάνας.

Στην Ύδρα, πραγματικά κάθε σοκάκι είναι ένας κρυμμένος θησαυρός. Τι κι αν έχουμε πάει τόσες φορές, τι και αν το αρχείο μας αριθμεί εκατοντάδες φωτογραφίες από Υδραίικα σοκάκια, πάντα βρίσκουμε κάποιο πανέμορφο σημείο για το οποίο θα ορκιζόμασταν ότι δεν έχουμε ξαναδεί. Οι λάτρεις δε της πεζοπορίας έχουν να δουν ακόμα περισσότερες ομορφιές στα πάνω από 80χλμ έκτασης μονοπάτια που υπάρχουν στο νησί.

Ακόμα και στη Σαλαμίνα, που είναι και το “παρεξηγημένο” νησί του Αργοσαρωνικού, οι θησαυροί υπάρχουν και είναι και πολλοί. Οι νότιες ακτές του νησιού μάλιστα (π.χ. Κολώνες) δεν έχουν να ζηλέψουν σε ομορφιά
και καθαρά νερά, τα υπόλοιπα νησιά του Αργοσαρωνικού.

Ύδρα - Σπηλιά

Αίγινα - Πύργος του Μάρκελλου

Ύδρα - Είσοδος Λιμανιού

Πώς μπορεί κάποιος να σας βρει και γιατί να σας ακολουθήσει;

Μπορείτε να μας βρείτε στο www.argosaronikos.gr το οποίο αποτελεί τον τουριστικό μας οδηγό για τον Αργοσαρωνικό. Πολύ πιθανό να έχετε ήδη επισκεφτεί τη σελίδα μας, σε κάποια αναζήτηση που κάνατε για τα
αγαπημένα μας νησιά, τις παραλίες τους, τα δρομολόγια των πλοίων, για τη διαμονή, το φαγητό και τη διασκέδασή σας καθώς και για οποιαδήποτε επιχείρηση βρίσκεται εκεί. Στα social media επίσης, θα μας βρείτε στο @argosaronikos όπου η παρουσία μας είναι έντονη, με πολλές φωτογραφίες και πληροφορίες για τον Αργοσαρωνικό.

Ακολουθήστε μας για να μάθετε πραγματικά τα πάντα για τις διακοπές σας σε Αίγινα, Αγκίστρι, Πόρο, Ύδρα, Σπέτσες, Σαλαμίνα και Μέθανα και ίσως είστε και ο μεγάλος τυχερός των επερχόμενων giveaway σε συνεργασία με τις τοπικές επιχειρήσεις.

 

 

«Καλοκαίρι είναι όταν η τεμπελιά βρίσκει σεβασμό».
Σαμ Κιν, Αμερικανός συγγραφέας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης