Ο Λάζαρος Τσάτσος και το epirustravel.eu αναδεικνύουν σε ένα υπέροχο ενάεριο βίντεο την ομορφιά της λίμνης Ζηρού, στην Ήπειρου και μας πάνε πίσω, βαθιά στις ρίζες της πλούσιας ελληνικής παράδοσης, θυμίζοντάς μέσα από τις εικόνες της περιοχής έναν διδακτικό μύθο:

Στην περιοχή υπήρχε η πολιτεία Ζηρόπολη στην οποία ζούσανε δύο αδελφές, μία ζηλόφθονη πλούσια και μία ενάρετη φτωχή. Τα παιδιά της πλούσιας ήταν πολύ αδύνατα και ασθενικά, ενώ αυτά της φτωχής ήταν εύρωστα και υγιή με αποτέλεσμα η πλούσια αδελφή να ζηλέψει και να διώξει την φτωχή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ένας άγγελος παρουσιάστηκε το ίδιο βράδυ στη φτωχή αδελφή και της είπε να πάρει μαζί με τα παιδιά της τον δρόμο για την ξενιτιά χωρίς να κοιτάξουν πίσω. Όταν ξεκίνησαν λοιπόν έγινε μεγάλος σεισμός, η φτωχή αδελφή γύρισε να κοιτάξει και πέτρωσε μαζί με τα παιδιά και τα ζώα της. Από τότε κάποιοι λένε ότι οι μορφές τους αποτυπώνονται στους βράχους της λίμνης.

Περιτριγυρισμένη από πλατάνια, βελανιδιές, ιτιέςς , λυγαριές και πολλά άλλα είδη βλάστησης προσφέρει την δροσιά και την σκιά της στους επισκέπτες…

Δείτε και μόνοι σας:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


Δείτε περισσότερα βίντεο στο idrones.gr!

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης