ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κέρκυρα, η αριστοκράτισσα του Ιονίου, το μυθικό νησί των Φαιάκων με τις ατελείωτες φυσικές ομορφιές, το θρυλικό παρελθόν, τα αναγεννησιακά μνημεία, τις μουσικές μπάντες και τον κοσμοπολίτικο αέρα, παγκοσμίως γνωστός τουριστικός προορισμός, σαγηνεύει και σήμερα τον επισκέπτη, όπως μάγεψε τον Οδυσσέα πριν από την επιστροφή του στην Ιθάκη, χαρίζοντάς του φιλοξενία και γαλήνη.

Οι ομορφιές της χιλιοτραγουδισμένες, η φήμη της αξεπέραστη. Η πρωτεύουσα του νησιού είναι μία από τις εντυπωσιακότερες πόλεις της Ελλάδας.

Έξω από την πόλη οι δρόμοι του νησιού θα σας οδηγήσουν στην καταπράσινη ενδοχώρα όπου θα ανακαλύψετε ξεχασμένα από το χρόνο χωριά. Τα παράλια μοιάζουν ατέλειωτα. Δασιά, Κοντόκαλι, Νησάκι, Καλάμι, Κουλούρα, Κασσιόπη, Σιδάρι, Παλαιοκαστρίτσα, Μπενίτσες, Πέλεκας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναπτυγμένα τουριστικά κέντρα, αλλά και γραφικά ψαροχώρια με εξαιρετικές ακρογιαλιές. Οι δημοφιλέστερες παραλίες είναι οι αμμουδιές στα δυτικά του νησιού: κοσμική η Γλυφάδα, οικογενειακός ο Άγιος Γόρδιος, ήσυχος ο Κοντογιαλός και το Γιαλισκάρι, εναλλακτική η Μυρτιώτισσα. Πιο βόρεια, από την Κασσιόπη μέχρι το Νησάκι, οι ακρογιαλιές είναι μικρές με βότσαλο και πολύ πράσινο. Από την Αχαράβη έως το Σιδάρι και από τον Άγιο Στέφανο έως τον Άγιο Γεώργιο των Πάγων θα συναντήσετε τεράστιες αμμουδιές-θέρετρα. Το Σιδάρι με τα γλυπτά βράχια του και η Παλαιοκαστρίτσα με τα καταπράσινα νερά και τις σπηλιές της αποτελούν μοναδικές περιπτώσεις. Τέλος, οι παραλίες του Νότου (Μέγας Χορός, Χαλικούνας, Άγιος Γεώργιος Αργυράδων) είναι οι πιο ήσυχες και εναλλακτικές.

Στην Κέρκυρα όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο Λιστόν, το κεντρικότερο σημείο της πόλης, που είναι φτιαγμένο στα πρότυπα της Rue de Rivoli στο Παρίσι! Η τοξωτή στοά με τα βενετσιάνικα φανάρια και τα πολυώροφα αυτοκρατορικά κτήρια, θα σας κάνουν να αισθανθείτε γαλαζοαίματοι, ενώ τα κατάμεστα cafes, μπαρ και εστιατόρια επιβεβαιώνουν πως αυτός ο δρόμος είναι γεμάτος όλο το 24ωρο!

Πρωταγωνίστρια των πασχαλινών ημερών, η Κέρκυρα συγκεντρώνει όλα τα φώτα πάνω της. Το ενδιαφέρον κορυφώνεται το πρωί του Μ. Σαββάτου, όπου πλήθος κόσμου μαζεύεται στη Σπιανάδα για το περίφημο σπάσιμο των μπότηδων (κανατιών με στενό στόμιο και 2 χερούλια), ενώ σημαντικό ρόλο διαδραματίζουν και οι Φιλαρμονικές, η ιστορία των οποίων είναι άμεσα συσχετισμένη με το νησί. Παρακολουθήστε μια πρόβα των τελευταίων και θα μας θυμηθείτε!

Αφιερώστε χρόνο για να αγοράστε κουμκουάτ (φρούτο ιδανικό για λικέρ, μαρμελάδες και γλυκό του κουταλιού), τζιτζιμπίρα (αεριούχο αναψυκτικό), μάντολες και μαντολάτα, σαπούνι –από την Σαπωνοποιία Πατούνη, με την παράδοση των 150 χρόνων– και συκομαΐδα (γλύκισμα με αποξηραμένα σύκα).

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης