Στην Νάξο γνώριζα πολύ καλά τις ιδιότητες των «φαρμακευτικών εσπεριδοειδών» όπως αποκαλούσαν τα κίτρα, γι’ αυτό ο Μάρκος Βαλληνδράς δημιούργησε το πρώτο παραδοσιακό αποστακτήριο το 1896 στο Χαλκί της Νάξου. Η Μαρία Φραγκουδάκη, η οποία έχει πάρει στα χέρια της την ευθύνη του ιστορικού ποτοποιείου κίτρου μας ξεναγεί στο χώρο. Το αποστακτήριο της ποτοποιίας  είναι επισκέψιμο. Εκεί μπορεί κανείς να δει από κοντά το χώρο παραγωγής με τους παραδοσιακούς άμβυκες (ο νεότερος είναι του 1900), το μικρό μουσείο της επιχείρησης και τον εξοπλισμό της και να παρακολουθήσει την όλη προετοιμασία, την απόσταξη και την εμφιάλωση του προϊόντος. Παράλληλα, μπορεί φυσικά να απολαύσει το παραδοσιακό κίτρο στο… σπίτι του!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης