Η Οία είναι ένα κοσμοπολίτικο θέρετρο της Σαντορίνης.
Είναι παγκοσμίως γνωστή για το ονειρεμένο της ηλιοβασίλεμα. Κάθε σούρουπο στην καλντέρα συρρέει πλήθος κόσμου από όλα τα μήκη και πλάτη της γης, για να δει αυτή τη μαγική στιγμή που ο ήλιος χάνεται στα κρυστάλλινα νερά του Αιγαίου και στο πέλαγος κυριαρχούν τα πυροκόκκινα στη δύση του ηλίου. Η Οία απέχει μόλις 11 χιλιόμετρα από τα Φηρά.
Ξεχωρίζει για την αυθεντική ομορφιά της. Εδώ τα σπίτια είναι χτισμένα μέσα σε βράχους και σπηλιές, υπόσκαπτα όπως χαρακτηρίζονται. Τα νεότερα κτίσματα διακρίνονται για την παραδοσιακή κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική τους και την ιδιαίτερη φυσιογνωμία τους. Στα γραφικά δρομάκια της θα βρείτε πολλά τουριστικά καταστήματα, καφετέριες και εστιατόρια. Στη περιοχή λειτουργούν πολλά ξενοδοχεία που προσφέρουν στους επισκέπτες τους όλες
τις ανέσεις. Το βράδυ θα απολαύσετε ένα κοκτέιλ στα μπαράκια της Οίας που βρίσκονται διάσπαρτα στα γραφικά της σοκάκια σε ρομαντική ατμόσφαιρα. Οι πλησιέστερες παραλίες από την Οία είναι το Αμμούδι και η σχετικά απόμερη παραλία στο Κολούμπο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης