Η πόλη της Πρέβεζας , πρωτεύουσα του ομώνυμου νομού , είναι μια κοσμοπολίτικη πόλη με έντονο νησιώτικο χαρακτήρα που γοητεύει τους επισκέπτες της. Βρίσκεται στο τελευταίο άκρο της χερσονήσου της εισόδου του Αμβρακικού κόλπου και είναι χτισμένη σε μια στρατηγική θέση, στο κέντρο της παράλιας της βορειοδυτικής Ελλάδας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Πρέβεζα θυμίζει λίγο νησί καθώς το μεγαλύτερο μέρος της βρέχεται από θάλασσακαι έχει και δικό της λιμάνι , το οποίο μπορεί να φιλοξενήσει ιστιοπλοικά σκάφη, αλιευτικά, ιδιωτικά γιώτ, αλλά και εμπορικά πλοία.

Κάθε επισκέπτης μπορέι να βρεθεί οδικά στην Πρέβεζα καθώς απέχει  περίπου 440 χιλιόμετρα από την Αθήνα μέσω Ρίου – Αντιρρίου.

Από το 2002 , η Πρέβεζα συνδέεται με το Άκτιο της Αιτωλοακαρνανίας μέσω της υψηλής τεχνολογίας  Υποθαλάσσια σήραγγα Πρέβεζας – Ακτίου ,ένα έργο το οποίο διευκολύνει αρκετά την πρόσβαση στην πόλη.

Εκτός απ τον Αμβρακικό κόλπο η Πρέβεζα βρέχεται και από το Ιόνιο Πέλαγος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Πρέβεζα γοητεύει τον επισκέπτη από την πρώτη στιγμή , με τα αξιόλογης αρχιτεκτονικής κτήρια, τα παραδοσιακά σπίτια, όπως και με τα πλακόστρωτα σοκάκια της.

Λίγα μόνο χιλιόμετρα βόρεια της Πρέβεζας,  σε μια καταπράσινη έκταση χιλιάδων στρεμμάτων βρίσκεται η Αρχαία Νικόπολη. Ιδρύθηκε από τους Ρωμαίους για να τιμήσουν τους θεούς. Γρήγορα εξελίχθηκε σε πλούσια πολυάνθρωπη μεγάλη πόλη και πρωτεύουσα της Ηπείρου.

Η Θέση της συγκέντρωνε πολλά πλεονεκτήματα ως προς την οικονομία, το εμπόριο αλλά και την στρατηγική της σημασία.

Ο αρχαιολογικός της χώρος αποτελεί σήμερα ίσως την μεγαλύτερη σε έκταση αρχαία πόλη της Ελλάδος και είναι επισκέψιμη.

Ο ποιητής Καρυωτάκης έζησε τα τελευταία χρόνια της ζωής του στην Πρέβεζα. Το ποίημα του Επαρχία ή Πρέβεζα είναι το τελευταίο του και ένα από τα πιο γνωστά χάρη στις μελοποιήσεις του.

Οι επισκέπτες μπορούν να επιλέξουν για την διαμονή τους Boutique hotels μέσα στη πόλη ή κοντινά παραλιακά ανεπτυγμένα θέρετρα, τα οποία βρίσκονται, στον Μύτικά , το Μονολύθι,  την Καστροσυκιά και το Κανάλι.

Περπατώντας μέσα στα «νησιώτικης» αισθητικής σοκάκιας της Πρέβεζας θα βρείτε ταβερνάκια με παραδοσιακές νοστιμιές που θα σας εκπλήξουν …Η πρέβεζα φημίζεται για το ντόπιο έδεσμα «πετάλι» και την ντόπια ψητή της σαρδέλα «Παπαλίνα». Ότι βγάζει η θάλασσα ξέρουν τα ταβερνάκια της Πρέβεζας να τα μαγειρεύουν ξεχωριστά και να σας κάνουν να γλύφεται τα δάχτυλά σας.

Τα εμπορικά καταστήματα συγκεντρώνουν μεγάλη κίνηση στους πεζόδρομους.

Σίγουρα η διασκέδαση δεν λείπει από το πρωί στα beach bars μέχρι αργά τη νύχτα με μουσικές σκηνές για όλα τα γούστα.

Η παράδοση , η ιστορία  και οι ατελείωτες ομορφιές της κάνουν την πρέβεζα μια ευχάριστη έκπληξη πέραν των ευρέως γνωστών τουριστικών προορισμών.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης