Θεσσαλονίκη: Αύξηση στις κρατήσεις για οργανωμένες εκδρομές παρατηρείται εν όψει των εορτών

Θεσσαλονίκη: Αύξηση στις κρατήσεις για οργανωμένες εκδρομές παρατηρείται εν όψει των εορτών
Σταθερά αγαπημένοι προορισμοί για τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς παραμένουν για τους Βορειοελλαδίτες η Πράγα, η Βιέννη και η Βουδαπέστη, όπως ανάφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων Μακεδονίας-Θράκης, Βύρων Θεολόγης. Γενικότερα, όπως επεσήμανε, τα ταξίδια -που είχαν περιοριστεί λόγω της οικονομικής κρίσης- έχουν μπει και πάλι στη λίστα των Ελλήνων.

«Ενδεικτικό είναι ότι φέτος για δεύτερη χρονιά πραγματοποιείται ξανά το ταξίδι στο Ροβανιέμι, το χωριό του Άη Βασίλη, το οποίο στοιχίζει σε μια τετραμελή οικογένεια τουλάχιστον 10.000 ευρώ» επεσήμανε ο κ.Θεολόγης και συνέχισε λέγοντας ότι το αεροπλάνο που φεύγει από Αθήνα γεμίζει από άτομα που προέρχονται από διάφορα μέρη της Ελλάδας: «Πάντως, μέχρι σήμερα, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι, παρατηρείται αύξηση στις οργανωμένες εκδρομές που διαμορφώνεται γύρω στο 15%».

Ο κ.Θεολόγης εξήγησε ότι  αυτό που κάνουν ως τουριστικοί πράκτορες είναι να εντάξουν στα πακέτα τους επιλογές για να προσελκύσουν και άτομα νεότερης ηλικίας. Μια παροχή που φαίνεται να λειτούργησε είναι η δυνατότητα των οικογενειών με μικρά παιδιά να έχουν ορισμένες ώρες δημιουργικής απασχόλησης, για να μπορούν και οι ενήλικες να έχουν λίγο ελεύθερο χρόνο για ψώνια, ξεκούραση ή λίγη χαλάρωση.

Σε ό,τι αφορά τις οδικές εκδρομές, υψηλά στις προτιμήσεις των βορειοελλαδιτών είναι η Σόφια και το Βουκουρέστι ενώ αρχίζει να «μπαίνει εκ νέου στο παιχνίδι» ως προορισμός και η Κωνσταντινούπολη.
Υπάρχουν φυσικά και οι εκδρομές εντός συνόρων, όπως ανέφερε ο κ.Θεολόγης και αυτές αφορούν αγαπημένους προορισμούς που συνδυάζονται συνήθως με χιονοδρομικά κέντρα, όπως το Μέτσοβο, ο παλαιός Άγιος Αθανάσιος το Σέλι, τα Τρία Πέντε Πηγάδια και πολλά ακόμη.

Δεν είναι όμως, μόνο εκείνοι που φεύγουν από την Θεσσαλονίκη, είναι και εκείνοι που την επιλέγουν ως προορισμό. Και όπως προκύπτει από τα στοιχεία των τελευταίων ετών είναι πολλοί. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης (ΕΞΘ) Ανδρέα Μανδρίνο, η Θεσσαλονίκη είναι δημοφιλής προορισμός ιδιαίτερα για την Πρωτοχρονιά, όπου οι πληρότητες αγγίζουν το 90%. Οι επισκέπτες της πόλης -εκτός από την Ελλάδα- προέρχονται από την Κύπρο και τα Βαλκάνια ενώ ιδιαιτέρως χαμηλή φέτος είναι η προσέλευση από Τουρκία. Τα Χριστούγεννα, όπως αναφέρει ο πρόεδρος της ΕΞΘ, οι πληρότητες κυμαίνονται σε πιο χαμηλά επίπεδα, γύρω στο 75%.

Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 30 Νοεμβρίου 2018, 12:57