Χανιά Αξιοθέατα

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 9 Ιουλίου 2012, 17:18
Χανιά Αξιοθέατα

Στις παραλίες των Χανίων σμαραγδένια νερά και άσπρη ψιλή άμμος μαγεύουν τους παραθεριστές: Χρυσή Ακτή, Αγία Μαρίνα, Άγιοι Απόστολοι, Μάλεμε, Καλαθάς, Σταυρός, Πλατανιάς, Κολυμπάρι, Φαλάσαρνα, Αγία Ρουμέλη, Σούγια, Αμμούδι, Φοίνικας, Βότσαλα, Ελαφονήσι, Λουτρό, Άγιος Παύλος, Παχιά Άμμος, Φραγκοκάστελλο και Γαύδος. Μην παραλείψετε να επισκεφτείτε το Ελαφονήσι: διαθέτει μια μοναδική παραλία με κρυστάλλινα νερά και αμμόλοφους από άσπρη άμμο που θα σας μαγέψει! Η περιοχή λόγω της ειδικής περιβαλλοντικής της αξίας έχει συμπεριληφθεί στο δίκτυο Natura. Απέναντι από την ονομαστή παραλία βρίσκεται το ομώνυμο νησάκι.

Θρησκευτικές πανηγύρεις και πολιτιστικά φεστιβάλ, που ενδυναμώνουν το δεσμό των Κρητικών με το παρελθόν, διοργανώνονται καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους προς μεγάλη τέρψη ντόπιων και επισκεπτών που απολαμβάνουν την κρητική διασκέδαση! Τα τοπικά προϊόντα κατέχουν εξέχουσα θέση στα πολιτιστικά δρώμενα των Χανίων: γιορτή κάστανου στο Έλος, γιορτή ανθόνερου στο Φουρνέ, γιορτή κρασιού στις Βούβες. Το Μάιο τελείται η εντυπωσιακή αναπαράσταση της Μάχης της Κρήτης, ενώ ο Αγροτικός Αύγουστος στα Χανιά είναι μια έκθεση τοπικών αγροτικών προϊόντων και ειδών λαϊκής τέχνης. Επιπλέον, πολυάριθμα είναι τα φεστιβάλ, τα συνέδρια και οι αθλητικές εκδηλώσεις (Βενιζέλεια) που φιλοξενούνται στα Χανιά από το Μάιο ως το Σεπτέμβριο, τα περισσότερα από αυτά στο πανέμορφο υπαίθριο θέατρο της Ανατολικής Τάφρου (στα ανατολικά της Παλιάς Πόλης).

Αξιοθέατα - Μουσεία

·         Παλαιά πόλη και ενετικό λιμάνι

·         Τζαμί του Κιουτσούκ Χασάν (Γιαλί Τζαμισί)

·         Ναυτικό Μουσείο Κρήτης (στο ενετικό λιμάνι)

·         Αρχαιολόγικο Μουσείο Χανίων (St. Francesco)

·         Συλλογή Βυζαντινών Αρχαιοτήτων

·         Οικία Ελ. Βενιζέλου (Χαλέπα)

·         Πολεμικό Μουσείο (Χανιά)

·         Λαογραφικό Μουσείο Χανίων

·         Ιστορικό Αρχείο Κρήτης

·         Κέντρο Κρητικού Δικαίου

·         Μουσείο Σχολικής Ζωής

·         Μουσείο Τυπογραφίας

·         Δημοτική Πινακοθήκη

·         Μουσείο Χημείας

·         Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου (ΚΑΜ)

·         Φιλολογικός Σύλλογος "ο Χρυσόστομος"

·         Αρχαία Απτέρα στον Αποκόρωνα 


Φυσικά δεν θα πρέπει να ξεχάσετε να επισκεφτείτε το κοντινό "μνημείο φύσης" Φαράγγι της Σαμαριάς!

(
πηγές:www.visitgreece.gr, www.wikitravel.org, www.wikipedia.com, office.microsoft.com/en-us/images/, www.morguefile.com) 


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 24 Ιουλίου 2012, 10:21