Πατήστε εδώ για να παρακολουθήσετε ζωντανά τι συμβαίνει στο 17ο χλμ. της Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε… ποτάμια έχουν μετατραπεί αρκετά τμήματα κεντρικών οδικών αρτηριών στα βόρεια προάστια λόγω της καταρρακτώδους βροχής που ξεκίνησε το μεσημέρι της Τρίτης και προκάλεσε σοβαρά προβλήματα.

Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται με δυσκολία, καθώς λιμνάζοντα ύδατα παρατηρούνται σε διάφορα σημεία του οδοστρώματος, την ίδια στιγμή που πεζοί με… γυμνά πόδια και τα παπούτσια στο χέρι επιχειρούν να διασχίσουν τον δρόμο, κρατώντας μια εφημερίδα ή μια τσάντα στο κεφάλι για προστασία από τη βροχή. Κλιμάκια της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας έχουν κληθεί να συνδράμουν σε διάφορες περιοχές στα βόρεια προάστια, καθώς η βροχή προκάλεσε εισροή υδάτων σε υπόγεια και ισόγεια καταστήματα – κατοικίες.

(Δρόμος… λίμνη στη Ν. Ερυθραία)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

(17ο χλμ. Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας)

(Οδός Πηγών, Ν. Κηφισιά)

(Λεωφ. Τατοΐου στο ύψος της Ν. Κηφισιάς)

Την ίδια στιγμή τα ορμητικά νερά εγκλώβισαν οδηγούς στα οχήματά τους, με αποτέλεσμα να χρειαστεί η συνδρομή πυροσβεστών για τον απεγκλωβισμό τους. Κατά διαστήματα η ένταση της βροχής ήταν τόσο δυνατή, που ανάγκασε τους περαστικούς να παραμείνουν κάτω από τέντες καταστημάτων ή υπόστεγα και τους οδηγούς των αυτοκινήτων να κινούνται με πολύ χαμηλή ταχύτητα. Περιπολικά της Τροχαίας βρίσκονται σε κεντρικά σημεία συνοικιών στα βόρεια προάστια, προχωρώντας -όπου χρειαστεί- σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

(Χείμαρρος στη Ν. Φιλαδέλφεια)

(«Ποτάμι» η λεωφόρος Μεσογείων)

(Βριλήσσια: Προβλήματα από τη νεροποντή στη συμβολή των οδών Αμαζόνων και Ολύμπου)

(Έντονη βροχόπτωση στους Αγίους Αναργύρους)


Απεγκλωβισμοί οδηγών και κοπή δέντρων

Η κατάσταση σε αρκετές περιοχές στα βόρεια της Αττικής είναι πολύ δύσκολη, καθώς τα ορμητικά νερά έχουν παρασύρει διάφορα αντικείμενα και σκουπίδια, φράζοντας μεταξύ άλλων και τα φρεάτια ομβρίων υδάτων. Πτώση δέντρου σημειώθηκε στην οδό Φειδιππίδου στο κέντρο και ζητήθηκε η συνδρομή των πυροσβεστών για την κοπή και την απομάκρυνσή του.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει δεχτεί 95 κλήσεις για άντληση υδάτων από σπίτια και καταστήματα σε Ψυχικό, Εκάλη, Χαλάνδρι, Κηφισιά, Μαρούσι και Χολαργό. Παράλληλα, σύμφωνα με αναγνώστες που επικοινώνησαν με το zougla.gr, ακινητοποιήσεις οχημάτων σημειώθηκαν στη συμβολή της λεωφόρου Μεσογείων και της οδού Κύπρου στου Παπάγου. Μεγάλα τμήματα της συγκεκριμένης οδικής αρτηρίας μετατράπηκαν σε ποτάμια, ενώ συσσώρευση υδάτων παρατηρήθηκε σε ανισόπεδους κόμβους, χωρίς ωστόσο μέχρι στιγμής να υπάρξει διακοπή της κυκλοφορίας.

Λιμνάζοντα ύδατα στον Χολαργό

Η... λίμνη της οδού Χατζηκωνσταντή στου Παπάγου

Επίσης, περιστατικά εγκλωβισμένων οδηγών αναφέρθηκαν στην οδό Αμαρουσίου-Χαλανδρίου 60, στη λεωφ. Σταμάτα Δροσιάς κοντά στην πλατεία Δροσιάς και στη λεωφ. Πεντέλης στα Μελίσσια, στο ρεύμα καθόδου πριν από το στούντιο ΑΤΑ. Σε μια περίπτωση, στην Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας στο ύψος του Αγίου Στεφάνου πολύ κοντά σε κατάστημα γνωστής αλυσίδας παιχνιδιών χρειάστηκε η επέμβαση των πυροσβεστών για τον απεγκλωβισμό μιας γυναίκας από το όχημά της.

Παράδρομος Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας μετά το σούπερ μάρκετ «Βασιλόπουλος»

Ακινητοποιημένα οχήματα στον παράδρομο της Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας

Σημαντικά προβλήματα υπήρξαν και στον παράδρομο της Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας στο ύψος της Ν. Κηφισιάς, λίγο πριν από τη γέφυρα της Βαρυμπόμπης.

Η... λίμνη της οδού Πηγών στη Ν. Κηφισιά

Δείτε φωτογραφίες αναγνώστη από τους Αγίους Αναργύρους:

Bροχόπτωση στη Νέα Ερυθραία

Δρόμοι-ποτάμια στους Αμπελοκήπους

Μπορείτε να στείλετε φωτό-video στο info@zougla.gr ή στο 6937337723.

Ακούστε την πρόγνωση του καιρού από τον μετεωρολόγο Τάσο Αρνιακό

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας, Παναγιώτης Βλαχουτσάκος, Χρύσα Λουγιάκη

Διαβάστε επίσης:
Ραγδαία επιδείνωση του καιρού, Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 15 Σεπτεμβρίου 2014, 15:00

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης