Ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα επεκταθούν την Τετάρτη από τα δυτικά στα ανατολικά και θα υποχωρήσουν την Πέμπτη, προβλέπει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ειδικότερα, έντονες βροχοπτώσεις αναμένονται στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Κεντρική Μακεδονία (κυρίως τη Χαλκιδική).

Σταδιακά τα φαινόμενα θα επεκταθούν στην ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Σποραδικές βροχές αναμένονται το βράδυ σε Κυκλάδες και Κρήτη.

Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να σημειώσει σημαντική μεταβολή μέχρι την Πέμπτη, οπότε προβλέπεται μικρή άνοδος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για την Αττική αναμένονται νεφώσεις και τοπικές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες όμως θα υποχωρήσουν από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη επίσης αναμένονται νεφώσεις, τοπικές βροχές και καταιγίδες, κυρίως τις πρωινές ώρες και με βελτίωση από το βράδυ.

Για την Πέμπτη προβλέπονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα ανατολικά και τα νότια με βαθμιαία βελτίωση. Στις υπόλοιπες περιοχές θα επικρατήσουν λίγες νεφώσεις, οι οποίες τις μεσημβρινές και τις απογευματινές ώρες θα αυξηθούν στα ηπειρωτικά και θα σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές, κυρίως στα ορεινά.

Την Παρασκευή οι βροχές θα συνεχιστούν το μεσημέρι στα βορειοανατολικά, ενώ το βράδυ αναμένονται σποραδικές καταιγίδες στα ηπειρωτικά. Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος.

Συμβουλές και συστάσεις από την Πολιτική Προστασία

Να μεταβάλουν το πρόγραμμα των μετακινήσεών τους, ώστε να αποφεύγουν την αιχμή των καιρικών φαινομένων, συνιστά στους πολίτες για την Τετάρτη η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Οι πολίτες καλούνται ακόμα:

– να βεβαιωθούν ότι οι υδρορροές και τα φρεάτια έξω από το σπίτι τους δεν είναι φραγμένα
– να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία μπορεί να παρασυρθούν από τον άνεμο ή τη ραγδαία βροχόπτωση και ενδέχεται να προκαλέσουν τραυματισμούς ή ζημιές
– να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων
– να αποφεύγουν να διασχίζουν χειμάρρους και ρέματα πεζή ή με το αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, καθώς επίσης και για αρκετές ώρες μετά το πέρας αυτών
– αν κατά τη διάρκεια της καταιγίδας βρίσκονται στο αυτοκίνητο, να το ακινητοποιήσουν στην άκρη του δρόμου και μακριά από δέντρα που ενδέχεται να πέσουν πάνω του. Επίσης, συνιστάται να μείνουν μέσα σε αυτό με αναμμένα τα προειδοποιητικά φώτα στάσης μέχρι να κοπάσει η καταιγίδα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης